Ugrás a tartalomhoz

CSATORNA-HASZNÁLATI KISOKOS

Mezőkövesd hírei

Kedves Felhasználónk!

Örömünkre szolgál, hogy a településükön Társaságunk végzi a közműves szennyvíz-elvezetés és tisztítás szolgáltatását, s ezáltal Önt is Ügyfeleink között tudhatjuk.

A minél magasabb színvonalú szolgáltatás elérése érdekében az alábbiakban szeretnénk ismertetni a közműves szennyvízelvezető rendszer rendeltetésszerű használatának szabályait annak érdekében, hogy a szolgáltatást Ön is mindenkor problémamentesen vehesse igénybe, s az együttműködés eredményeként elégedett legyen szolgáltatásunkkal.

Előzetesen engedjék meg, hogy eloszlassuk azt a tévhitet, hogy ami eltűnt a lefolyón, amit levitt a víz, attól teljes mértékben megszabadultunk. Ez ebben a formában nem igaz.

A házi szennyvízbeemelő és szennyvízelvezető-hálózat sérülékeny.

A kellemetlenségek elkerülése érdekében kérjük az alábbiak betartását.

1. A szennyvízelvezető -hálózat nem alkalmas szilárd hulladék „eltüntetésére”
Ezek az anyagok elzárják a víz áramlását, tönkreteszik az átemelőben lévő szivattyúkat. Kérjük, ezeket ne helyezzék a szennyvízgyűjtő hálózatba! Ilyen anyagok:
– bármilyen eredetű fa, kő, csont, műanyag háztartási eszköz, fém kupak,       műanyag palack
macskaalom, építési törmelék, homok, kavics,
vízben nem oldható egészségügyi anyagok (vatta, tampon, nedves popsitörlő, pelenka, stb.)
egyéb háztartási hulladék, textil, fültisztító, gyufaszál, növény, gyümölcsmag, szárnyasok tollazata.

2.  A csatornahálózat nem alkalmas olaj és olajszármazékok „eltüntetésére”
A zsírok, olajok az aknában kihűlnek, kemény szappan-szerű lerakódást képeznek, amely üzemeltetési zavart okoz a szivattyúk úszókapcsolóinál és a gravitációs csatornahálózat elzsírosodásához vezet. Kérjük, ezeket ne öntsék az elvezető rendszerbe!
Ilyen anyagok
sütésnél használt növényi olaj, vagy állati eredetű zsír
hígító, benzin, festék
– fáradt gépolaj

3. A csatornahálózat nem alkalmas a talajvíz, illetve csapadékvíz „eltüntetésére”
Az átemelők – így a háztartási szennyvíz beemelő is – egy meghatározott szennyvízmennyiség szállítására kerültek kialakításra. Amennyiben hirtelen, nagy mennyiségű csapadékvíz kerül a rendszerbe, az túlterhelődik és előre nem meghatározható helyen kilép a szennyvízelvezető rendszerből (kiönt). Ez nem csak bűzhatással, hanem szennyezéssel, fertőzésveszéllyel is jár. Kérjük, hogy a talajvizet és a csapadékvizet ne vezessék a szennyvízelvezető hálózatba!

4. A szennyvízcsatorna hálózatába juttatni szigorúan tilos az alábbiakat:

mérgek, mérgező anyagok,
tűzveszélyes anyagok,
gyógyszerek, növényvédő szerek,
nehézfém tartalmú folyadékok.


Kérjük, amikor igénybe veszi a közműves szennyvízelvezetésre irányuló szolgáltatásunkat, és ezzel együtt a szennyvíz tisztítását, gondoljon arra, hogy a fentiek betartásával közös jövőnket is óvja!

Köszönettel: ÉRV ZRt.

Kapcsolódó hírek