Ugrás a tartalomhoz

Tehetségnap a Gimnáziumban

Mezőkövesd hírei

A térbeli-vizuális és a zenei tehetség volt a témája a Szent László Gimnázium és Közgazdasági Szakközépiskolában megszervezett Tehetségnapnak.

Idén kettős jubileumot ünnepel a Szent László Gimnázium és Közgazdasági Szakközépiskola. Egyrészt idén 100 éves az intézmény, másrészt pedig immár 40 éve, hogy elindult a szakképzés a középiskolában. Ennek alkalmából többféle témájú vetélkedőt, versenyt szerveztek május 18-20-a között az iskola diákjai számára. A jubileum alkalmából május 20-án ünnepséget szerveztek a Gimnázium dísztermében, ahol az egykori igazgatók, pedagógusok tartottak előadást, elevenítették fel a szakképzés elmúlt négy évtizedét, tapasztalatait, emlékeit. 

A Tehetségnap a szakképzés 40 éves jubileumához kötődő, a héten lezajlott versenyek eredményhirdetésével kezdődött. A program folytatásaként az érdeklődők előadásokat hallgathattak meg a különböző tehetségterületekről, a tehetségek azonosításáról, fejlesztéséről. Így például dr. Szilágyiné Pálkövi Mária a zenei tehetség azonosításáról, a fejlesztés lehetőségeiről beszélt. Ezt követően a tehetséggondozás területén használható múzeumpedagógiai lehetőségeket mutatta be Agócsné Halász Andrea. Az előadások sorát Kiss Mátyás zárta, aki a népművészeti motívumok és jelképek használatát ismertette a jelenlévőkkel. 
A rendezvény délután szekcióülésekkel folytatódott, ahol közvetlen tapasztalatcserére, kötetlen beszélgetésre nyílt lehetőség egy-egy témakörben. Az első szekcióülés keretében Jacsó Balázs irányítása mellett a számítógépes grafikai tervezéssel ismerkedhettek meg a résztvevők, amely keretében a legújabb programokat használták. Agócsné Halász Andrea a Matyó Múzeum múzeumpedagógiai lehetőségeiről számolt be a második ülésen. A szekcióülések zárásaként dr. Szilágyiné Pálkövi Mária a tehetséggondozás gyakorlati tapasztalatairól tájékoztatta az érdeklődőket. 
A Tehetségnap programja az iskolában tanuló zenei és képzőművészeti növendékek bemutatkozásával ért véget. 
 

Kapcsolódó hírek