Ugrás a tartalomhoz

Szent Lászlós diákok a Fáy Gazdasági Táborban

Mezőkövesd hírei

Az elmúlt tanévben iskolánk tanulói több olyan programon vettek részt, amelyet az OTP Fáy Alapítványa, valamint az  általa működtetett Középiskolások Országos Pénzügyi és Gazdasági Oktatóközpontja (röviden: O.K. Központ) bonyolított le.

40 tanuló Budapesten   tréningen ismerkedett a pénzügyi tudatosság fontosságával,  az „Életrevaló kvíz pénzügyi ismeretterjesztő játék középiskolásoknak”  interaktív vetélkedőn pedig bejutottak az országos döntőbe.
A X. Könyvhullám Akció elnevezésű könyvtárfejlesztési programra is pályázott iskolánk. A sikeres pályázat eredményeként lehetőséget kaptunk arra, hogy iskolánk könyvtára jelentős mennyiségű szépirodalmi, illetve szakkönyvvel bővüljön.
Az együttműködés csúcspontja a nyári táborozás volt. 20 tanulónk utazhatott ingyenesen Balatonszemesre a Fáy Gazdasági Táborba. A hatnapos programban délelőttönként pénzügyi, gazdasági tréningeken vettek részt a diákok, a délutánok pedig a szórakozásról, a játszva tanulásról szóltak. Hangsúlyt fektettek az egészséges életmódra is, ezért sokféle sportprogramra is sor került (pl.: reggeli torna, aerobik, kosárlabda, futás….)
A tréningek során megismerkedtek a pénz történetével, megtudták mi az az infláció, és hogyan működnek a bankok.
Szóba került az öngondoskodás fontossága, és az ésszerű kockázatvállalás jelentősége is. Megtapasztalhatták azt is, hogy nem elég a jó ötlet, szükség van a kitartó, átgondolt, szervezett megvalósításra is ahhoz, hogy sikeresek, pénzügyileg tudatosabbak legyenek.
Köszönet a lehetőségért!

Diményné Kiss Katalin
tanár

További képek megtekinthetők a következő elérhetőségen:
http://faygazdasagitabor2014.blogspot.hu/2014/07/ii-turnus-20140705-10-elso-nap.html

Kapcsolódó hírek