Ugrás a tartalomhoz

Elúszott két pont

Mezőkövesd hírei

Mezőkövesd Zsóry – Zalaegerszegi TE FC 1-1 (1-0)

A hajrában rúgott góllal mentett pontot a Zalaegerszeg csapata Mezőkövesden. Együttesünk két játékost is elveszített az összecsapáson, miután Balogh súlyos sérülést szenvedett, míg Takácsot kiállították.

A Merkantil Bank Liga 10. fordulójában a 7. helyen álló zalai gárda látogatott városunkba október 18-án. A két csapatot négy hely és ugyanennyi pont választotta el egymástól a tabellán, éppen ezért küzdelmes és kiélezett találkozóra számíthattak a szurkolók. A mérkőzés gyászszünettel kezdődött a közelmúltban elhunyt Bóta Gáspár települési képviselőnek, a Mezőkövesd Zsóry elnökségi tagjának a tiszteletére.


Nagy iram, gyors gól

Csapatunk remekül kezdte a mérkőzést, mivel Kulcsárék azonnal magukhoz ragadták az irányítást. Labdarúgóink, már a 2. percben óriási lehetőséget dolgoztak ki, amikor is Baracskai szöglete után Balogh fejelte le a labdát, amit Takács egy gyönyörű csukafejessel küldött kevéssel a kapu mellé. Egy perccel később Kulcsár éles szögből elvégzett szabadrúgását kaparta ki Szappanos a jobb kapufánál. A 12. percben ismét Kulcsár szabadrúgása okozott veszélyt, de a középpályás kísérlete egy méterrel a ketrec fölött landolt. Az első negyedóra végén Kulcsár iramodott meg a zalaegerszegi védők gyűrűjében, majd a kitűnő átadását Molnár vette át a 16-oson belül, aki egy igazítás után okosan a jobb alsó sarokba helyezett. Csapatunk a folytatásban is nagy akarással és komoly mezőnyfölényben futballozott. Három perccel a vezetés megszerzését követően Kulcsár 18 méteres szabadrúgását öklözte ki látványos mozdulattal Szappanos a kapufa baloldala elől. A 22. percben Baracskai elől tisztáztak az utolsó pillanatban a védők. A vendégek a 24. minutumban veszélyeztettek először, amikor is Króner remekül meglőtt szabadrúgását Kunsági hárította szép mozdulattal. Ezután hosszú ideig nem forogtak veszélyben a kapuk a kitűnő iramú összecsapáson, viszont a hajrában ismét megélénkült a játék. A 39. percben újfent Kulcsár szabadrúgása után alakult ki komoly lehetőség, de Takács szorongatott helyzetben kevéssel a keresztléc fölé bólintott. A villámgyors ellentámadás végén Babati jobb alsó sarokba tartó lapos löketét fogta meg elvetődve Kunsági, míg egy perccel később Kulcsár szabadrúgása után Szeles elé „keveredett” a labda, aki háttal állva emelt kevéssel a keresztléc fölé. A félidő utolsóelőtti percében a kezdőkörben labdáért harcoló Balogh fájdalmas arccal huppant a földre. A védő súlyos sérülést szenvedett és a helyszínről mentőautóval szállították kórházba.


Kimaradt büntető és kiállítás

Fordulás után a zalaiak kezdtek jobban és öt perc elteltével Délczeg csúsztatása után Vittman fejelt kapra, azonban Kunsági lehúzta a léc alá tartó labdát. Egy perccel később Kulcsár szabadrúgását kaparta ki Szappanos a jobb alsó sarokból. Az 57. percben Vittman lépett ki a leshatárról, majd óriási helyzetben centikkel a kapu fölé bombázott. Az esetnél megsérült a támadó, aki bokasérülés miatt szintén hordágyon hagyta el a pályát. A 63. minutumban Kulcsár 20 méteres szabadrúgását hárította könnyedén a zalaiak kapusa, majd újabb két perc múlva Menougong tüzelt a kapu mellé. Ezt követően is hatalmas küzdelem zajlott a pályán és 10 perccel a meccs vége előtt eldőlhetett volna a 3 pont sorsa, ugyanis egy szép hazai akció végén Balajti lépett ki remekül és a lövés pillanatában hátulról rácsúsztak a 16-oson belül, amiért a játékvezető büntetőt ítélt. A 11-est Kulcsár vállalta el, viszont a rosszul helyezett lövését Szappanos kiütötte a bal kapufa mellől. A szöglet után nagy kavarodás végén Szeles lövésénél ismét a vendégek hálóőre mutatott be egy óriási bravúrt. A 84. percben megbosszulta magát a sok kimaradt lehetőség, ugyanis egy gyors egerszegi akció végén Babati alapvonali beadása után Délczeg gurított két lépésről a hálóba. Csapatunk a hajrában is kialakított két nagy lehetőséget. A 87. percben Búrány lőtt a kapu mellé óriási helyzetben, míg a rendes játékidő utolsó percében Kulcsár sarokrúgását követően Izing fejelt kevéssel a kapu fölé, az eredmény azonban már nem változott a lefújásig. A találkozó utolsó percében Takács utánrúgás miatt piros lapot kapott, így együttesünk létszámhátrányban fejezte be a mérkőzést. Csapatunk a pontvesztés miatt egy helyet lecsúszott, így öt fordulóval az őszi szezon vége előtt a 4. helyen áll a tabellán 19 ponttal. A bajnokságot a Gyirmót vezeti 22 egységgel az egyaránt 21 pontos Vasas és Szolnok előtt.
Labdarúgóink legközelebb az újonc Csákvár csapatához látogatnak. Az összecsapás október 24-én, pénteken 19 órakor kezdődik a Fejér megyei településen.


A mérkőzés jegyzőkönyve:

Mezőkövesd Zsóry - Zalaegerszegi TE 1-1 (1-0)
Mezőkövesd, 900 néző, vezette: Nazsa (Kormányos II., Vígh-Tarsonyi)
Mezőkövesd: Kunsági - Hegedűs Cs., Izing, Balogh (Tajthy), Búrány, Molnár, Szeles, Takács, Kulcsár, Baracskai (Balajti), Menougong (Pantovics). Vezetőedző: Tóth László
Zalaegerszeg: Szappanos - Króner, Kovács, Fodor, Farkas, Bíró, Simonfalvi, Horváth, Babati (Bailo), Délczeg, Vittman (Grbics). Vezetőedző: Lőrincz Emil
Gólok: Molnár G. ill. Délczeg
Kiállítva: Takács Péter (egyből piros a 89. percben)

Kapcsolódó hírek