Ugrás a tartalomhoz

Te Szedd! Mezőkövesden

Mezőkövesd hírei

„Téged is zavar, hogy országszerte utcákat, parkokat, erdőket önt el a szemét? Itt az alkalom, hogy közösen tegyünk ellene! 2011. május 21-én bebizonyítjuk, hogy a szemétszedés is lehet valódi közösségi élmény!” Erre a felhívásra Mezőkövesd is csatlakozott a „TeSzedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért” mozgalomhoz ás bebizonyította, hogy nagy lépéseket tehetünk együtt a város tisztaságáért!

Nem véletlen, hogy az akcióra idén kerül sor, hiszen 2011 az Önkéntesség Európai Éve. Európa számos országában, százezres tömegek mozgósításával, sok tízezer tonna hulladék került összegyűjtésre, szebbé, biztonságosabbá téve az ott élők környezetét. Érjünk el hasonló sikert Magyarországon is! – olvasható a mozgalom honlapján.

Mezőkövesd Város Önkormányzata is csatlakozott a „Te Szedd 2011” országos hulladékgyűjtési akcióhoz, így május 21-én reggel 9 órától a város több pontján kezdték meg a „kritikus” utcaszakaszok, területek megtisztítását a szeméthalmoktól és lomoktól. Így láthattunk önkéntes csoportokat a Varga Pál úton dűledező volt Malom épületénél, a Zsófia úti patak híd mentén, a Tesco parkolóban, a Vasútállomás rakodó pályaudvaránál, valamint a Vashíd úti vasúti átjárónál.
A csoport vezetői fel szeretnék hívni mindannyiunk figyelmét, hogy ha szelektálva gyűjtjük a hulladékot, akkor a felesleges szeméthegyek helyett értékes, újrahasználható nyersanyagokat gyűjtünk össze. Megelőzhető a környezetünk mérgezése, amiben segíthet a technológia és a jogi szabályozás is, de biztos, hogy egyik sem pótolja mindannyiunk hétköznapi felelősségteljes figyelmét!

Kapcsolódó hírek