Ugrás a tartalomhoz

Megemlékezés a Széchényiben (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Megemlékezést szerveztek az 1956-os Forradalom és Szabadságharc tiszteletére a Széchenyi István Katolikus Szakképző Iskolában.

Az október 22-én megrendezett eseményen dr. Fekete Zoltán polgármester ünnepi beszédét hallgathatták meg az iskola diákjai. Városunk vezetője röviden ismertette a forradalom eseményeit, kiemelve azt, hogy az szabadságharc eseményeit fiatalok indították el, akik a megtorlással dacolva küzdöttek az ország függetlenségéért. Hozzátette, a fiatalok az utolsó pillanatig kitartottak és a nemzet hőseivé váltak. Hangsúlyozta, hogy az 56-os események fontos szerepet töltöttek be a magyar történelemben, mert a forradalom nélkül nem dőlt volna össze a kommunizmus rendszere 1989-ben.
Dr. Fekete Zoltán a szabadságharc üzeneteként azt mondta, hogy szorgalommal, tanulással és tisztességes munkával megmutathatjuk a világnak, hogy méltó utódai vagyunk a forradalom hőseinek. „Legyen Magyarország szabad, önálló és boldog ország! Ezért dolgozunk” – zárta gondolatait a városvezető.

Ezt követően Csirmaz István, a Széchenyi István Katolikus Szakképző Iskola igazgatója osztotta meg ünnepi gondolatait. A beszéd után a Széchenyi Napon megrendezett vetélkedők első helyezettjei vehettek ajándékcsomagot és oklevelet dr. Fekete Zoltán polgármestertől és Vadászi László káplántól, az iskola lelkészétől.
A megemlékezést az iskola tanulóinak prózai, verses, énekes és hangszeres műsora színesítette.

Kapcsolódó hírek