Ugrás a tartalomhoz

Feljutó helyen labdarúgóink

Mezőkövesd hírei

Aqvital FC Csákvár-Mezőkövesd Zsóry 0-3 (0-0)

Értékes sikert ért el városunk felnőtt együttese a másodosztályú bajnokság hétvégi játéknapján. Csapatunk az újonc Fejér megyei alakulatot múlta felül a dunántúli városban.

A Merkantil Bank Liga 11. fordulójában a 13. helyen álló Csákvár fogadta Balajtiékat október 24-én. A két csapatot 9 hely és 10 pont választotta el egymástól a tabellán, így egyértelműen labdarúgóink számítottak a mérkőzés esélyesének. Ettől függetlenül nem várt könnyű feladat Kunságiékra, amit tovább nehezített, hogy a találkozó előtt lehullott jelentős mennyiségű csapadék miatt rendkívül mély talajú gyepszőnyegen játszották le az összecsapást.


Kunsági bravúr

A hazaiak már a 2. percben óriási lehetőséghez jutottak, miután Izing szabálytalankodott Mihállyal szemben a 16-oson belül, a játékvezető pedig habozás nélkül büntetőt ítélt. A 11-est Domján végezte el, de lövését Kunsági szép mozdulattal szögletre ütötte. Két perccel később Kulcsár jobb oldali szabadrúgását Máté fejelte középre az ötös sarkáról, viszont a védők jól helyezkedtek és tisztáztak a kövesdi támadók elől. Az első negyedóra végén Köntös bal oldali beadását követően előbb Molnár, majd Horváth csúsztatott, azonban a labda elkerülte a kövesdi kaput. A 20. percben Kulcsár emelte a játékszert Molnár G. elé, aki a labdaátvétel után a kapu mellé bombázott. Négy minutummal később Balajti szánta lövésre magát 10 méterről, kísérletét Szabó nagy bravúrral hárította. A 29. percben Kulcsár ugratta ki Mátét, aki élesen a kapu elé lőtt, de Balajti centikkel lemaradt a labdáról középen. Tíz perccel a félidő vége előtt Izing szorításában Mihály huppant a földre, viszont az eset közelében álló játékvezető tovább engedte a játékot. A 41. minutumban Mihály lépett ki a kövesdi védők között és a labdát elhúzta a Kunsági mellett, azonban lövése elzúgott a kapu előtt.


Gól az elején és a végén

Együttesünk fordulás után azonnal magához ragadta az irányítást. Egy perc sem telt el a játékrészből, amikor is Búrány beadását Molnár próbálta meg kapura ollózni az ötösről, de nem találta el a labdát. Az 54. minutumban Molnár jobb oldali beadását Kocsis fejelte Hegedűs D. elé, aki az átvétel után higgadtan a jobb alsó sarokba helyezett. A gól után a hazaiak nagy erőket mozgósítottak a pontszerzés érdekében, de a masszívan és fegyelmezetten játszó csapatunk kivétel nélkül megállította a csákvári akciókat. Az 57. percben Mihály szabadrúgása után Horváth csúsztatott kapura, ám Kunsági jól helyezkedett és magabiztosan hárított.
A 64. percben ismét Mihály jobb oldali beadása okozott veszélyt, viszont a kövesdi hálóőr Gajdos csúsztatását is könnyedén védte. Egy minutummal később Mihály kiugratása után Gajdos lőtt az oldalhálóba. Húsz perccel a találkozó vége előtt Bakos 25 méteres szabadrúgását fogta meg Kunsági, míg egy perccel ezután a túloldalon Molnár helyezett kevéssel a jobb sarok mellé 11 méterről. A 79. percben Molnár remek átadását követően Hegedűs D. bombázott kapura, ám a lövés egy csákvári védőn irányt változtatott és centikkel elzúgott a jobb kapufa mellett. Három perccel ezután Kulcsár indította jó ütemben Molnárt, akit Wild kaszált el a 16-oson belül. A büntetőt Máté okosan a jobb sarokba helyezte. A 85. minutumban a hazaiak reklamáltak büntetőt, amikor is Gajdos húzta el a labdát Kunsági mellett, majd a földre huppant, a játékvezető azonban nem látott szabálytalanságot. Újabb három perccel később Menougong cselezte át magát a hazai védelmen, majd az alapvonalról visszagurított labdáját Máté vágta nagy erővel a léc alá. A ráadásban még egy lehetőség adódott hazai oldalon, viszont Imrik 25 méteres szabadrúgását Kunsági szép mozdulattal kiütötte a léc alól.
Labdarúgóink a sikernek köszönhetően felugrottak a 2. helyre a tabellán 22 ponttal. A bajnokságot a Gyirmót vezeti 25 ponttal, míg együttesünk mögött óriási a tülekedés, hiszen a Vasas, a Szolnok és a Békéscsaba egyaránt 21 ponttal áll.


A Sopron ellen folytatják

Balajtiék legközelebb a Soproni VSE-GYSEV együttesét látják vendégül Mezőkövesden. A találkozó november 2-án, vasárnap 16 órakor kezdődik a Városi Stadionban.


A mérkőzés jegyzőkönyve:

Aqvital FC Csákvár-Mezőkövesd Zsóry 0-3 (0-0)
Csákvár, 200 néző, vezette: Berger József (Mohos, Nagy T.)
Csákvár: Szabó B. – Ambrus, Sötét, Kocsis G., Köntös (Wild 65.p) – Domján – Molnár Cs. (Gajdos 54.), Bakos, Mihály D. – Molnár T. (Imrik 72.p), Horváth R. vezetőedző: Toldi Gábor.
Mezőkövesd: Kunsági – Hegedűs Cs.,Csató M., Izing (Tajthy 56.p), Búrány – Hegedűs D., Szeles – Molnár G. (Baracskai 89.p), Kulcsár (Menougong 84.p), Balajti – Máté. vezetőedző: Tóth László.
Gólok: Hegedűs D. (54.p), Máté 2' (83. és 88.p)

Fotó: mse-zsory.hu

Kapcsolódó hírek