Ugrás a tartalomhoz

Váratlan vereség

Mezőkövesd hírei

Mezőkövesdi KC- Dunaferr Alexandra 25-26 (13-16)

Egy gólos vereséget szenvedett városunk felnőtt csapata a Dunaferr ellen hazai környezeteben. A Budapest Bank Férfi Kézilabda Liga alsóházi rájátszásának 5. fordulójában a már korábban kiesett dunaparti együttes látogatott Mezőkövesdre május 21-én.

A találkozó első perceiben a vendégek játszottak jobban, ugyanis Hajduék 4-1-es előnyre tettek szert alig hat perc alatt. Kézilabdázóink helyzetét nehezítette, hogy Rácz bokája egy rossz mozdulatot követően kifordult, így számára véget ért a találkozó. Rosta István időkérése után megkezdte a felzárkózást az MKC és újabb 8 perc elteltével már 8-8 állt az eredményjelzőn. A lendület ezt követően megtört és ismét a Dunaferr került lépéselőnybe. A vendégek magabiztos teljesítménnyel három gólos előnyt dolgoztak ki az enerváltan és görcsösen játszó Bécsiék ellen. 


A játék képe a második félidőben sem változott, György László csapata néhány perc alatt 5 gólosra növelte az előnyét. Jelentős fordulatra egészen a félidő derekáig kellett várni, amikor is Nyikes vezérletével két perc alatt hat gólos hátrányból háromra jöttek fel a mieink. A Rosta tanítványok nagy erőket mozgósítottak az utolsó 10 percben, ennek köszönhetően Molnárék egy gólra felzárkóztak a hajrában. A rendkívül feszült végjátékot a vendégek bírták jobban, akik meglepetésre győzelmet arattak Mezőkövesden, így a bennmaradás kérdése csak az utolsó fordulóban dől majd el. 

Miután a Pécs – Orosháza találkozón 27-26-ra győztek a Baranya megyeiek, az utolsó fordulótól függetlenül bebiztosították a helyüket a legjobbak között. Az utolsó forduló előtt a Pécs 11 ponttal vezeti a tabellát, a 8 pontos MKC, a 6 egységgel rendelkező Orosháza és az 5 pontos Dunaferr előtt. Együttesünk a rájátszás utolsó körében a Pécs együttesét látja vendégül a Városi Sportcsarnokban. Abban az esetben, ha a kövesdi kézilabdázók legalább egy pontot itthon tartanak, az Orosháza – Dunaferr mérkőzés eredményétől függetlenül jövőre is az első osztályban szerepelhetnek. A Pécs elleni sorsdöntő találkozó május 28-án, szombaton 18 órakor kezdődik.

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Mezőkövesdi KC - Dunaferr Alexandra 25-26 (13-16)
Mezőkövesd, 600 néző
vezette: Medve Róbert, Nagy László
MKC: Szabó, Tóth, Holló (kapusok), Papics (-), Nyikes (5), Bécsi (2), Nyeste (1), Papp (1), Milicsevics (2), Rosta M.(1), Horváth (2), Rácz(-), Molnár (1), Fekete (4), Juhász (5), Barta (1) vezetőedző: Rosta István

Dunaferr Alexandra: Repóth (kapus), Fodor(-), Szepesi (6/2), Bali(-), Benmiloud (3), Hajdu (2), Kurbely (4), Bodó (4), Szabó(-), Szakcsi(-), Hajdu T. (2), Nagy (2), Csóka(-), Pulay (1/1), Vékony(-) vezetőedző: György László
Kiállítás: 8 illetve 10 perc
Hetesek: 2/0 illetve 4/3 

Kapcsolódó hírek