Ugrás a tartalomhoz

Tartalékosan szerzett pontok

Mezőkövesd hírei

Mezőkövesd Zsóry – Soproni VSE-GYSEV 2-0 (1-0)

Erősen tartalékos összeállításban lépett pályára, ennek ellenére megszerezte a három pontot városunk felnőtt csapata. Labdarúgóink az egyre jobb formába lendülő dunántúli gárdát fektették két vállra a bajnokság hétvégi játéknapján.

A Merkantil Bank Liga 12. fordulójában a legutóbbi két bajnoki mérkőzésén győzelmet arató, 7. helyen álló Sopron együttesét látták vendégül Balajtiék november 2-án. Tóth László vezetőedző számára komoly gondot jelenthetett a kezdő tizenegy összeállítása, hiszen a két hete súlyos sérülést szenvedett Balogh mellett, különböző okok miatt Izing, Takács, Baracskai és Kulcsár sem léphetett pályára a mérkőzésen.


Gól a hajrában

A gondokat tovább tetézte, hogy egy szerencsétlen összefejelés után Mátét már a 8. percben le kellett cserélni agyrázkódás miatt, a helyére Pantovic érkezett. A találkozó első perceit nagy iram, de eseménytelen időszak jellemezte, az első komoly lehetőségre 15 percet kellett várni. Ekkor egy szép soproni kontra végén Kovács tekert a bal felső sarok mellé 14 méterről. Az első kövesdi helyzetet a játékrész felénél jegyezhettük fel, amikor is Molnár kapott jó indítást a 16-os előterében, majd egy remek szóló végén célba vette a kaput, azonban Halasi lábbal védte a támadó közeli próbálkozását. Ezt követően felpörögtek az események és mindkét oldalon  több lehetőség adódott a gólszerzésre. A 25. percben egy veszélyes soproni beadást követően Kunsági szedte fel a labdát Kovács elől az utolsó pillanatban. Három minutummal később ismét a látogatók veszélyezettek, ugyanis Eszlátyi ravasz sarokrúgása a felső léc tetejéről pattant az alapvonalon túlra. Az első félóra végén egy villámgyors és pontos kényszerítő után Pantovic lapos lövését védte lábbal Halasi, míg az ellentámadás során Eszlátyi robogott végig a hazai térfélen, majd nagy helyzetben gyakorlatilag Kunsági ölébe emelte a játékszert. A 33. percben kis híján összehoztak egy gólt hátul a vendégek. Bobál röviden hazafejelt labdájára Molnár csapott le, akit a 16 oson belül értek utol a védők, ezután Pantovic beadásába is önfeláldozóan léptek bele a soproniak. A 39. percben Eszlátyi veszélyeztetett, azonban az éles szögből leadott lövését Kunsági a kapufa segítségével hárította. Két perccel később újra Eszlátyi szöglete jelentett veszélyt, viszont az ide-oda pattogó játékszert Kunsági megszerezte. A félidő vége előtt két perccel megszületett a mérkőzés első gólja. Az agilisen futballozó Molnár egy védelmi megingást követően kapura tört, majd Pantoviccsal játszott össze, akinek az átadása után Molnár a bal felső sarokba varrta a labdát. A ráadásban is maradt egy lehetőség, de Hanzl szabadrúgása után Balajti kevéssel a jobb kapufa mellé bombázott.


Villámgyors találat

A második játékrész kiválóan kezdődött csapatunk számára, ugyanis egy perc sem kellett az előny megduplázásához. Együttesünk a soproni középkezdés után gyorsan labdát szerzett, majd a villámgyors akció végén Balajti ugratta ki Pantovicot, aki közelről higgadtan a hálóba gurított, úgy hogy a félidőből mindössze 35 másodperc telt el. Öt perccel később Csábi távoli kísérlete zúgott el jócskán a kövesdi kapu mellett, míg egy minutummal később Balajti indítását követően Molnár robogott kapura, de a lövés pillanatában leszerelték. A vendégek a folytatásban sem mondtak le a pontszerzés lehetőségéről, ennek fényében többször is veszélyeztették együttesünk kapuját. Az 59. percben Szabó sarokrúgása után Deme durrantott kevéssel a keresztléc fölé, míg a következő percben Horváth közeli lövését fogta meg elvetődve Kunsági. A 66. minutumban Kovács forgatta meg Csatót, azonban a nagy erővel belőtt labdáról Pető kevéssel lemaradt. A soproni helyzetek után Tajthy ígéretes, 18 méterről elvégzett szabadrúgása kötött ki Halasi kezében, majd negyedórával a meccs vége előtt Deme bombája súrolta a keresztlécet. A vendégek a záró tíz percben is többször eljutottak a kövesdi kapuig. A 83. percben Erdélyi lövését védte Kunsági, aki két perccel később Horvát kellemetlen lapos próbálkozását is hatástalanította. A ráadás pillanataiban még Pető tesztelte a kövesdi hálóőrt, de ő sem tudott túljárni az eszén, így kétgólos kövesdi sikerrel zárult az összecsapás.


Feljutó helyről a „kiesőhöz”


Tóth László csapata a sikernek köszönhetően őrzi 2., azaz feljutó helyét a tabellán 25 ponttal és hátránya mindössze egy pont a listavezető Gyirmót mögött. Az élen álló kettőst az egyaránt 24 pontos Vasas, Békéscsaba és Szolnok alkotta hármas követi. Csapatunk legközelebb a 15., tehát kieső pozícióban tanyázó Siófok otthonába látogat november 8-án, szombaton 13.30-tól.


A mérkőzés jegyzőkönyve:


Mezőkövesd Zsóry – Soproni VSE-GYSEV 2-0 (1-0)
Mezőkövesd, 700 néző, játékvezető: Berke B. (Vígh-Tarsonyi és Kovács II G.)
Mezőkövesd: Kunsági – Hegedűs Cs., Csató, Szeles, Hegedűs D. – Búrány, Tajthy, Hanzl, Molnár G. (Menougong, 78.p) – Máté J. (Pantovics, 9.p), Balajti (Csirmaz, 85.p). vezetőedző: Tóth László
SVSE: Halasi – Csábi M., Jovetics, Bobál D., Pados – Pintér A., Szabó L. (Erdélyi, 60.p), Deme, Kovács Á. (Kollár, 80.p) – Horváth P., Eszlátyi (Pető, 53.p). vezetőedző: Supka Attila
Gólszerzők: Molnár G. (43.p), Pantovics (46.p)

Kapcsolódó hírek