Ugrás a tartalomhoz

Jubiláló verseny (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Tizenötödik alkalommal rendezték meg a Zsóry Kupa úszóversenyt városunkban. A nemzetközi megméretésnek a Zsóry Gyógy-és Strandfürdő adott otthont november 7-én.

A Mezőkövesd Zsóry úszószakosztályának szervezésében megrendezett eseményen 15 egyesületből összesen 175 sportoló szállt medencébe. A régióból érkezett csapatok mellett az elmúlt évek hagyományait követve a romániai Marosvásárhely úszói képviseltették magukat. A kiírás értelmében a gyerekek négy versenyszámban mérték össze tudásukat. A 2005-ös születésűek, illetve attól fiatalabbak 33-m-t, míg az idősebbek 66 m-t teljesítettek. A gyerekek korosztályonkénti eloszlását tekintve elmondható, hogy a 2005-től fiatalabbak között erős és népes mezőny gyűlt össze, míg az idősebbek közül kevesen álltak rajtkőre.
A rangos versenyt Molnár Istvánné települési képviselő nyitotta meg, aki kiemelte, a kormány, illetve a város vezetése is kiemelten támogatja a sportfejlesztéseket azért, hogy az egyesületek minél jobb feltételek között készülhessenek és versenyezhessenek. Ezt követően megkezdődött a viadal, melynek keretében összesen 128 futamot bonyolítottak le az uszodában.

HATVANNYOLC ÉREM A házigazda Mezőkövesd Zsóry csapatából 38 sportoló szállt medencébe. A versenyzők kivétel nélkül jó eredményeket értek el. A szakosztály sportolói az erős mezőnyben 16 aranyérmet, 11 ezüstöt és 8 bronzérmet szereztek. Ezen felül 5 futamban 4. helyezést értek el, 9 alkalommal végeztek az 5., míg 6 esetben a 6. pozícióban. „Nagy büszkeséggel és túlzás nélkül mondhatom, hogy várakozásokon felül szerepeltek a versenyzőink. Külön szeretném kiemelni Pap Sárát és Szlatki Tímeát, akik idén nyáron tanultak meg úszni, ennek ellenére nagyon szépen úsztak és kellemes meglepetést okoztak a teljesítményükkel” – hangsúlyozta Polgár Sipeki Éva, a Mezőkövesd Zsóry úszószakosztályának vezetője.
Az eseményen természetesen részt vettek az UMEI Teknőcök sportolói, akik közül tizenhatan álltak a rajtkőre. Az egyesület versenyzői 20 arany-, és 11 ezüstérmet vehettek át, e mellett két alkalommal állhattak fel a dobogó legalsó fokára az eredményhirdetésen.

NEMES GESZTUS A hagyományoknak megfelelően Schumy Géza és Zsóry Lajos tiszteletére két emlékfutamot rendeztek. A verseny keretében 133 m-es vegyes úszásban hirdettek versenyt az úszóknak. A tavaly megalapított Zsóry Lajos Kupát a házigazda MSE-Zsóry legeredményesebben szereplő sportolói kapták meg. A vándorserleget idén a fiúk közül Besenyei István, míg a lányok közül Kis-Csabai Nóra vehette át Ördög Rebeka nemes felajánlásának köszönhetően. Rebeka összesítésben egy ponttal megelőzte Nórát, azonban a tavalyi győzelme után idén „átengedte a helyét”.
„Szeretném megköszönni Kis-Csabai János, Polgár Péter, Seres András, Fügedi József, Kaló László, Gyenge Csaba, Árvai Tibor, a szikszói Gregó Adrienn és Berentés Viktória, továbbá Köteles Zoltán, Guba Nikolett, Marczis Réka, Gregó Karolina, Ududné Kiss Tünde, Szlatkiné Tímea és Farkasné Lívia munkáját. Külön köszönöm a Kiss és Társa Kft., a Jacsó Kft. és a Kovács Kft. támogatását, továbbá ifj. Kovács István segítségét, aki jelentős mértékben hozzájárult a verseny zavartalan lebonyolításához” – mondta Polgár Sipeki Éva.
Emellett köszönetet mondott a Zsóry Gyógy-és Strandfürdő, valamint a Városgazdálkodási Zrt. vezetőinek és munkatársainak a helyszín biztosításáért, illetve az anyagi támogatásért.
Az MSE-Zsóry úszói legközelebb november 22-én Göncön, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Amatőr Úszóversenyen vesznek részt, míg egy nappal később Salgótarjánban szállnak medencébe a Kiss Géza emlékversenyen.

Kapcsolódó hírek