Ugrás a tartalomhoz

Megráncigálták az oroszlán bajszát (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Mezőkövesdi KC - MOL-Pick Szeged 26-32 (13-14)

Nagyszerű teljesítményt nyújtott városunk felnőtt csapata a világsztárokkal teletűzdelt Tisza-parti együttes ellen. Kézilabdázóink végig méltó ellenfelei voltak Carlos Pastor együttesének a hétközi bajnoki találkozón.

Az NB I-es kézilabda bajnokság 13. fordulójában a listavezető csongrádi gárda tette tiszteletét városunkban november 18-án. Carlos Pastor együttese a találkozó toronymagas esélyeseként léphetett parkettre, így a Szegedet korábban több nagy sikerhez segítő Skaliczki László csapata reálisan nézve a tisztes helytállásban reménykedhetett a kezdés előtt. Az EHF Kupa győztes, Bajnokok Ligájában is kiemelkedően szereplő Ancsinék szeptemberben 33-21-es győzelmet arattak Csuzicsék ellen és 11 mérkőzés után 100%-os teljesítménnyel vezették a bajnokságot. A találkozó előtt két nappal a szegediek a Dunqaur ellen a BL-ben, míg az MKC a Csurgó vendégeként játszott nehéz bajnoki mérkőzést.


Kövesdi fölény

Az MKC az előzmények ellenére már a mérkőzés elején tudatosította bajnoki címre esélyes gárdával, hogy nem elégszik meg a szimpatikus vesztes szerepével, ennek fényében Dzono és Szepesi az első percben letette névjegyét (2-0). A szegediek viszonylag gyorsan befogták a Skaliczki alakulatot, de hiába egalizáltak Pordanovics büntetőjével, 3-3 után ismét az MKC vette kezébe az irányítást. Csapatunk megilletődöttség nélkül, koncentráltan és lendületesen kézilabdázott, ennek eredményeként Dzono bombagóljával 8 perc után 6-3-as kövesdi vezetést nyugtázhattak a szurkolók. Zubaiék ugyan kapaszkodtak, de befogni nem tudták Lókodiékat, akik folyamatosan maguk mögött tartották a hibátlan listavezetőt. Az MKC feszes védekezése mellett támadásban kreatívan játszott és nagy fordulaton pörgött. A lengyel válogatott Wyszomirszki nem találta helyét a gólvonal előtt, jobbára csak a hálóból szedegette ki a mértani pontossággal lőtt kövesdi labdákat. A találkozó 11. percében Csuzics már a 4. találatát jegyezte, ekkor 8-5-re állt a meccs, sőt kevéssel ezután Lókodi lövése is a hálóban kötött ki, így kézilabdázóink a félidő közepe előtt két perccel már négy góllal álltak jobban. Az első negyedórát Vasics remekbe szabott találata zárta, 15 perc után 10-7-re vezettek a mieink. Ezt követően a vendégek védekezése feljavult, az MKC ziccerei kimaradtak, ennek eredményeként öt perces hazai gólcsend következett. A látogatók kihasználták a kisebb hullámvölgyet és a periódus végén Ilyés 10-10-re módosította az eredményt. Együttesünk azonban ismét elkapta a fonalat és ha csak egy-egy góllal is, de folyamatosan őrizte a vezetést. A kocka csak az utolsó pillanatokban fordult, ugyanis a szegediek 40 másodperccel a játékrész zárása előtt tudták átvenni először a vezetést.


Hősies küzdelem

Fordulás után sem változott jelentősen a helyzet. A félidő két gyors vendéggóllal indult, melyre Csuzics válaszolt, ezután hosszú időre állandósult a két gólos különbség a csapatok között. Együttesünk eredményesen üldözte Baloghékat, akik egészen a játékrész feléig nem tudták tovább növelni az előnyüket, így az utolsó 15 perc 21-19-es szegedi vezetésnél kezdődött. A látogatók Parrondo vezérletével öt gólos fórt építettek fel, azonban az óriásit küzdő MKC Terenyi szólója után 24-20-ra felzárkózott az 50. percben, ezért Zubaiék a hajrá kezdetén sem dőlhettek még hátra. A két pont sorsa 8 perccel a meccs vége előtt pecsételődött meg, amikor is együttesünk kettős emberhátrányba kerültek. A rutinos vendégek kihasználták a létszámfölényt és 27-20-ra megléptek. Kézilabdázóink a hajrában is jól tartották magukat, így végül mindössze hat gólos vereséget szenvedtek. Az MKC teljesítményéről sokat elárul, hogy a vendégek a Skaliczki fiúk ellen nyertek eddig a legkisebb különbséggel, pedig a Balatonfüred, a Csurgó és a Tatabánya mellett, a Gyöngyössel, valamint az Orosházával is találkoztak már a bajnokságban.


Komlóra utaznak

Kézilabdázóink legközelebb a sereghajtó Komló vendégei lesznek a pontvadászatban. Szepesiék közel kéthetes szünetet követően november 29-én, szombaton 17 órától lépnek majd parkettre a Baranya megyei településen.


A mérkőzés jegyzőkönyve:


Mezőkövesdi KC - MOL-Pick Szeged 26-32 (13-14)
Mezőkövesd, 700 néző. Vezette: Hargitai, Markó.
Mezőkövesd: Volarevic - Vasics 2, Dzono 2, Csuzics 6, Grünfelder, Lókodi 4, Szepesi 1. Csere: Sipos (k), Radnics 2, Trivkovics 1, Pavlovics 4, Grünfelder, Terenyi 2, Pálos 1, Molnár 1. Vezetőedző: Skaliczki László.
MOL-Pick Szeged: Wyszomirski - Prodanovics 4 (2), Blazsevics 1, Zubai 3, Ilyés 3, Vadkerti 1, Mindegía 2. Csere: Ancsin 3, Vranjes 3, Balogh 8 (3), Parrondo 4, Källman, Urbán. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Hetesek: -, ill. 6/5.
Kiállítás: 4, ill. 4 perc

Kapcsolódó hírek