Ugrás a tartalomhoz

A térség fejlesztéséről tanácskoztak (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Ülésezett a Mezőkövesdi Többcélú Kistérségi Társulás a Polgármesteri Hivatalban november 21-én. Az eseményen egyebek mellett a települések feladatairól, a gazdaság és a közbiztonság javításáról esett szó.

Az összejövetelen részt vett Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium miniszterhelyettese, parlamenti államtitkár, a térség országgyűlési képviselője, aki a társulás, valamint a települések legfontosabb feladatairól osztotta meg gondolatait. Kiemelte egyebek mellett a települések összefogásának és szoros együttműködésének fontosságát. Ennek jelentős szerepe lesz, hiszen a jövőben megváltozik a pályázati rendszer és elsősorban azok a települések fognak eredményeket elérni, akik a térségi, illetve a régiós szintű fejlesztések megvalósítását helyezik előtérbe. Hozzátette, előnyben lesznek azok a települések, akik a gazdasági szféra szereplőivel közösen gondolkodnak a foglalkoztatottság javításán, emellett a közbiztonság megteremtése is a kiemelt feladatok között szerepel. A fejlesztési lehetőségek között példaként említette a Mezőkövesdi repülőtér hasznosítását, amely megvalósítása esetén az egész régió szempontjából hatalmas gazdasági előrelépést jelenthet. A közfoglalkoztatás folytatása szintén hangsúlyos lesz az elkövetezendő időszakban is, emellett lehetőségként felvetette a települések közötti mezőgazdasági termékek cseréjét. Hangsúlyozta, fontos, hogy az állampolgárok minél jobb körülmények között élhessenek, éppen ezért fel kell térképezni a települések problémáit és azokra közösen megoldást kell találni rájuk. Beszédének végén a Nagy Önkormányzat című könyvet adta át a polgármestereknek, melyben az önkormányzati rendszerrel kapcsolatos fontos ismereteket tanulmányozhatják a településvezetők.

Az összejövetelen emellett módosították a társulás szervezeti és működési szabályzatát, illetve megválasztották a Pénzügyi Ellenőrző Bizottság tagjait, így a jövőben Fekete Jánosné, Sály polgármestere, Gál János Tard polgármestere és Guczi István, Szomolya első embere látja el a feladatot.

Kapcsolódó hírek