Ugrás a tartalomhoz

Gyerekkönyvtár új bútorai (videóval)

Új, színes bútorokkal várják a fiatal olvasni vágyókat a Városi könyvtár gyermekrészlegében. Az intézmény mintegy 100 ezer forintot költött a színes, gyermekbarát berendezésekre.

A Mezőkövesdi KÖZKINCS-TÁR Nonprofit Kft. által működtetett gyermekkönyvtár folyamatosan bővíti a kicsiknek, iskolásoknak szóló könyvgyűjteményét. Emellett egész évben számos és érdekes, az évszakokhoz, ünnepekhez kötődő kézműves-foglalkozásokkal is csalogatják a gyerekeket. Most egy újabb kezdeményezésnek köszönhetően színes és vonzó bútorokkal, asztalokkal, székekkel, sátorral, fotelekkel, bebújós, kúszó hernyóalagúttal gazdagodott a mese- és ifjúsági könyvek tárháza.
A november utolsó hétvégéjén induló adventi időszakban a  nyitvatartási időben programokat, kézműves-foglalkozásokat  szerveznek az óvodásoknak, kisiskolásoknak. Minden alkalommal más és más tárgyakat, ajándékokat, díszeket készíthetnek el a gyerekek. December 20-án például pedig filcből készíthetnek különböző ajándéktárgyakat a gyerekek, de december 6-án szombaton a  Mikulás is megérkezik a könyvtár kis látogatóihoz.

Kapcsolódó hírek