Ugrás a tartalomhoz

Elindult a bakterház (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Nagy sikerrel mutatta be a MASZK Egyesület az Indul a Bakterház című vígjátékot a Közösségi Házban.

A Mezőkövesdi Amatőr Színjátszó Kör Egyesület két felvonásban vitte színpadra a magyar filmművészet egyik legismertebb és legsikeresebb alkotását november 23-án.
Regős Bendegúz történetét szinte mindenki ismeri. A nehéz sorsú, szegény családból származó pajkos legényt az édesanyja elszegődteti a lókupechez. Az ifjú innen a bakterhez keveredik, aki tehénpásztorkodással bízza meg.
Szabó bakter, valamint a zsugori anyja, a Banya erőteljesen sanyargatja a fiút, aki elhatározza, hogy alaposan megleckézteti őket. Az ifjú számos kalandba keveredik, valóssággal forr körülötte a levegő. Bármerre jár, megjelenésével állandó kalamajkát és zűrzavart okoz. Csínytevései, gyermeki csibészsége, a Bakterrel és a Banyával folytatott örökös, szűnni nem akaró harca, egész estére garantálja a jó szórakozást és önfeledt nevetést a közönség számára. A darab végén a bakterház összedől, Bendegúz pedig elegánsan továbbáll.

MESTERMű MASZKOSAN Budai Károlynak, a MASZK alapítójának rendezésében színpadra vitt darabban a társulat színészei egytől egyig kiváló teljesítményt nyújtottak, ami azért is nagy szó, mert a klasszikus darabot nemhogy überelni, megközelíteni is roppant nehéz. A Bendegúzt alakító Molnár Károly Gábor zseniálisan „adta el” színpadi önmagát a közönségnek, ugyanis elragadó lendülettel, bájjal és hitelességgel játszotta el a minden ízében csibész, rosszcsont kisfiút. A Bakter (Takács Norbert), a Banya (Kürtösi Zsuzsanna), illetve a darab mellékszereplői egytől egyig mélyen átélve a szerepüket tették hitelessé a remekművet, amely a MASZK Egyesület előadásában régi fényében pompázott.

JANUÁRBAN ISMÉT Jó hír, azoknak akik nem látták a színdarabot, hogy januárban ismét elindul majd a bakterházi őrület a Közösségi Házban. Aki látta azért, aki nem látta, azért érdemes megnéznie a vígjátékot. A közönség soraiban ülők garantáltan felejthetetlen estével gazdagodnak a „kövesdi Bendegúz” és társainak fergeteges produkciója jóvoltából.

Kapcsolódó hírek