Ugrás a tartalomhoz

Értékes pontot vesztettek (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Sport 36-Komló – Mezőkövesdi KC 24-24 (13-15)

Fordulatos mérkőzés után pontosztozkodással zárult városunk felnőtt csapatának hétvégi bajnoki mérkőzése. Kézilabdázóink hat gólos vezetés után játszottak döntetlent Komlón.

Az NB I-es kézilabda bajnokság 14. fordulójában a sereghajtó Baranya megyei alakulat látta vendégül Skaliczki László csapatát november 29-én. A találkozó kövesdi sikert ígért a papírforma alapján, hiszen a feleket 6 pont választotta el a tabellán, ráadásul az MKC szeptember közepén 33-23-ra legyőzte Szögiéket Mezőkövesden. Ugyanakkor a dunántúliak az előző körben 22-21-re felülmúlták a Ceglédet és megszerezték első pontjaikat az új tréner, Ratko Djurkovics vezetésével.

Az összecsapás elején jobbára Skaliczki László gárdája állt jobban, a hazaiak hosszú ideig nem tudtak kibújni az üldöző szerepéből. A dunántúli együttes először a 12. percben vezetett, amikor is 6-5-ös hazai előnyt mutatott az eredményjelző. Ezt követően egy ideig felváltva potyogtak a gólok, viszont a hajrában ismét az MKC kapta el a fonalat, így Lókodiék 30 perc alatt két gólos fórt harcoltak ki a szívósan és harcosan játszó Selymesékkel szemben.

HEGYEK-VÖLGYEK A második játékrész ott folytatódott, ahol az első véget ért; együttesünk óriási lendülettel indította félidőt. Kézilabdázóink védekezése hiba nélkül működött, míg elől Vasics ontotta a gólokat. Csapatunk szélsője zsinórban négyszer talált a kapuba, így az utolsó 20 perc kezdetén 19-13-as fórt szorgoskodtak össze Grünfelderék. A magabiztos kövesdi előny ellenére azonban nem tört meg a hazai alakulat és Szöllősi, Semikov, valamint Szögi vezérletével megkezdte a felzárkózást. Az MKC támadásban jelentősen visszaesett, 10 perc alatt mindössze egyszer sikerült bevenni a hazai kaput, ugyanakkor a túloldalon Szöllősiék 5 góllal terhelték meg a Skaliczki egylet hálóját, így 12 perccel a lefújás előtt 20-18-ra módosult az állás. A komlói lendület a folytatásban is kitartott és a hazaiak előbb ledolgozták a hátrányukat, majd két perccel a meccs vége előtt Semikov büntetőjével átvették a vezetést. A rendkívül izgalmas végjátékban egyetlen gól született; Csuzics 3 másodperccel a dudaszó megszólalása előtt vette be a hazaiak kapuját, ennek köszönhetően az MKC egy pontot megmentett a fordulatos összecsapás végén.
Együttesünk a pontszerzésnek köszönhetően a 7. helyen áll a tabellán 9 ponttal, az egyaránt 12 pontos Orosháza és Gyöngyös mögött.

Kézilabdázóink legközelebb a 8. helyezett Ceglédi KKSE gárdáját látják vendégül Mezőkövesden. Az összecsapás december 6-án, szombaton 18 órakor kezdődik a Városi Sportcsarnokban.

KUPAMECCS JANUÁRBAN Megszületett a döntés a Mezőkövesd- Orosháza Magyar Kupa nyolcaddöntő visszavágójával kapcsolatban, így a csapatok január 21-én, szerdán 18 órakor csapnak össze a Városi Sportcsarnokban. Ahogy az előző számunkban beszámoltunk róla Skaliczki László csapata 29-21-es előnyről várhatja majd a kövesdi találkozót.


A mérkőzés jegyzőkönyve:

Sport 36-Komló – Mezőkövesdi KC 24-24 (13-15)
Komló, 800 néző V: Dobrovits, Dr. Tájok
KOMLÓ: Granics – Oszlár 2, SEMIKOV 6 (4), SZÖGI 5, Hadziomerovic 1, SZÖLLőSI B. 5, Wéber 2. Csere: Selymes (kapus), Nagy Z., Marcsek, Laufer, Radjenovic 1, Kun 1, Sebestyén 1. Edző: Ratko Djurkovics
MEZőKÖVESD: VOLAREVIC – VASICS 7 (1), Dzono 3, Trifkovics 1, Pavlovics, Radnics 3, Pálos 2. Csere: Holló (kapus), CUZICS 6 (3), Grünfelder, Nakayenka, Lókodi 2. Edző: Skaliczki László
Az eredmény alakulása. 12. perc: 6–5. 25. p.: 10–13. 39. p.: 13–19. 48. p.: 18–20
Hétméteresek: 5/4, ill. 6/4
Kiállítások: 10, ill. 6 perc
Kizárás: Nagy Z. (Komló, 60.p)

Kapcsolódó hírek