Ugrás a tartalomhoz

NB I-es maradt az MKC

Mezőkövesd hírei

Mezőkövesdi KC – TM-LINE Pécs 33-26 (17-9)


Magabiztos győzelmet aratott városunk felnőtt kézilabdacsapata a bajnokság zárófordulójában. Fölényes sikerének köszönhetően meghosszabbította első osztályú tagságát Rosta István gárdája.

A Budapest Bank Férfi Kézilabda Liga alsóházi rájátszásának utolsó fordulójában sorsdöntő mérkőzés várt az MKC-ra május 28-án, ugyanis Bécsiéknek a biztos bennmaradás kivívásához mindenképpen pontot kellett szerezniük a baranyai gárda ellen. A találkozó jótékonysági célt is szolgált, hiszen a klub és a Magico Ultras  plüssjátékok gyűjtésére invitálta a szurkolókat, mellyel a miskolci Velkey László Gyermekközpont betegeinek gyermeknapját igyekeznek szebbé varázsolni az akció elindítói. A Dobj egy macit akció keretében több száz plüssfigura repült be a pályára az első mezőkövesdi találat után. A mérkőzés néhány perc technikai szünetet követően folytatódott. A pauza után az MKC állva hagyta ellenfelét, kézilabdázóink a 7. percben 7-3-ra vezettek. Danyi Gábor időkérése után pár perccel Rosta István is kikérte a rendelkezésére álló egy percet, miután a vendégek zsinórban háromszor találtak utat Tóth kapujába és ezzel 7-6-ra felzárkóztak. A kövesdi időkérés után az MKC valósággal megtáltosodott, Feketéék támadásban és védekezésben egyaránt jelentős mértékben fölé nőttek a baranyai gárdának, akik főként támadásban követtek el hibákat. A pécsiek ennek eredményeként egészen a félidő végéig tisztes távolból követték a kövesdieket. 

Danyi Gábor a szünetben sem tudta felrázni csapatát, a pécsiek hátránya a folytatásban sem csökkent. Nyikesék rendkívül lelkes és felszabadult játékának köszönhetően a második félidőben több alkalommal is tízre nőtt a két csapat közötti távolság. A találkozó utolsó harmadában ugyan faragott hátrányából a vendéggárda, de az MKC sikere egy pillanatig sem forgott veszélyben. Az összecsapás hajrájában Juhász Zoltánt piros lappal állították ki a játékvezetők, de ez nem befolyásolta a mérkőzés hangulatát, a lefújás után megkezdődhetett az önfeledt ünneplés. A győzelem azt jelenti, hogy csapatunk jövőre is Magyarország legjobb együtteseit fogadhatja majd városunkban. Az alsóházi rájátszás küzdelmeinek befejezése után a Pécs 11 ponttal megszerezte a 9. helyet a 10 pontos MKC, a 8 egységet szerző Orosháza és az 5 ponttal utolsó helyen záró Dunaferr előtt. 

Mezőkövesdi KC-TM-LINE-PÉCS 33-26 (17-9)
Mezőkövesd, 900 néző

játékvezetők: Dobrovits Csaba és dr. Tájok Péter
MKC: Szabó P., Tóth K., Holló (kapusok), Barta (1), Bécsi (6), Fekete (2), Gubó(-), Horváth Sz.(-), Juhász (2), Lezák (2/1), Milicsevics (7), Molnár F.(-), Nyeste(-), Nyikes (5), Papics (2), Papp M. (6). Edző: Rosta István.

Pécs: Bartucz, Szabó (kapusok), Antal (1), Boda (3), Bujisics (4), Császár (4), Gász (2), Győri (2), Holdos (3), Iváncsik Á. (1/1), Jandó(-), Kovács G. (2/2), Lévay (2), Pásztor(-), Szögi (2), Werner. Edző: Danyi Gábor.

Kiállítások: 8, ill. 6 perc
Kizárva: Juhász Zoltán - 57. perc
Hétméteresek: 1/1, ill. 5/3

Kapcsolódó hírek