Ugrás a tartalomhoz

Bajnokverés Mezőkövesden

Mezőkövesd hírei

Mezőkövesd Zsóry – Diósgyőri VTK 1-0 (0-0)


Bravúros győzelmet aratott városunk felnőtt labdarúgócsapata a bajnoki címet megszerző Diósgyőr ellen. A Ness Hungary NB II Keleti csoportjának 28. fordulójában a bajnoki címre nagy eséllyel pályázó megyei rivális látogatott városunkba május 28-án. Huszák Géza tanítványai több szempontból is történelmet írtak a szombati mérkőzésen, hiszen első alkalommal fogadták bajnoki mérkőzésen a nagy múltú miskolci együttest, továbbá a Sport TV jóvoltából először tűzte műsorára élőben egy országos csatorna labdarúgócsapatunk mérkőzését. Az összecsapásnak nagy volt a tétje, mivel a DVTK a bajnoki elsőség bebiztosításáért, míg Vámosiék a dobogós helyezés megszilárdításáért léptek pályára. Ennek megfelelően óriási érdeklődés kísérte a megyei rangadót, összesen 3000 néző szorított a csapatoknak a lelátón.

A találkozó főszereplőit Mezőkövesd Zsóry U9-es és U10-es csapatainak tagjai vezették be a játéktérre. Az összecsapás egy perces gyászszünettel kezdődött a mezőkövesdi Jacsó Gáspár tiszteletére, aki évtizedeken keresztül látogatta hűségesen városunk korosztályos és felnőtt csapatának a mérkőzéseit. A találkozó megkezdése előtt Tököli Attila, a Kecskeméti TE válogatott labdarúgója, Kerékgyártó Csaba, Mezőkövesd Zsóry U9-es csapatának tehetséges játékosa, illetve Szabó Zoltán, a DVTK U8-as együttesének labdarúgója végezte el a kezdőrúgást. A KTE csatára ezt követően egy matyómintás labdát vehetett át Tállai Andrástól, az MSE társadalmi elnökétől a kecskeméti Magyar Kupa elhódításának tiszteletére.


A mérkőzés első 10 perce kiegyenlített játékot hozott, ezt követően átvette az irányítást a szél által támogatott Diósgyőr. A szervezett és rendkívül fegyelmezett védekezésnek köszönhetően a kapura nehezedő nyomást jól bírták labdarúgóink. A 20. percben Menougong lövése után ugyan megrezdült a kövesdi háló, de a játékvezető a partjelző intésére les miatt, érvénytelenítette a találatot. A játékrész további része is vendég fölényben telt, azonban a határozott védőmunkának, valamint a bravúrt bravúrra halmozó Szántainak köszönhetően érintetlen maradt a mezőkövesdi kapu.
A második félidő elején kiegyenlítettebbé vált a mérkőzés, jobbára a pálya középső harmadában pattogott a labda. Az 58. percben Bagi remek helyzetfelismerésének köszönhetően vezetést szereztek labdarúgóink. A mezőkövesdi középpályás egy gyors ritmusváltás után bátran tört be két ember között a 16-oson belülre, ahol Gal becsúszva elkaszálta, mire a játékvezető a büntetőpontra mutatott. A labda mögé Vámosi állt oda, akinek a higgadt, jól helyezett lövését nem érte el Rados. A vezetés megszerzése után fokozódott a diósgyőriek nyomása, a vendégek sorra alakították ki az ígéretes lehetőségeket, de képtelenek voltak túljárni a brillírozó Szántai eszén, aki minden kapura tartó lövésnek megálljt parancsolt. Együttesünk óriási akarással játszva, egységes csapatjátékkal rendkívül értékes sikert ért el a Diósgyőr ellen. A piros-fehéreknek 14 mérkőzés óta tartó győzelmi szériája szakadt meg városunkban. 
Bajnok a Diósgyőr, ezüstös pozícióban a Mezőkövesd

A DVTK szurkolói ugyan csalódottan távoztak a mérkőzés helyszínéről, de alig egy órával a találkozó befejezése után önfeledten bonthatták a pezsgőket, hiszen a nagy rivális Nyíregyháza 3-1-es vereséggel távozott Vácról, ez pedig azt jelentette, hogy 37 év után ismét bajnokcsapatot ünnepelhetett a lelkes diósgyőri szurkolótábor. Az ünneplés már Mezőkövesden megkezdődött, melyet a hazaérkezés után Miskolcon folytattak a csapat vezetői, játékosai és szurkolói.

A Nyíregyháza veresége, a DVTK bajnoki címe mellett az is jelenti, hogy együttesünk hosszú idő után ismét felléphetett a dobogó második fokára, így Sivákék ezüstérmes pozícióból várhatják a hátralévő két fordulót. A bajnok Diósgyőr 65 ponttal vezeti a tabellát az 59 pontos Mezőkövesd és az 57 egységgel rendelkező Nyíregyháza előtt. Együttesünk legközelebb Pest megyébe látogat, ahol a Vecsés csapatával mérhetik majd össze tudásukat labdarúgóink. Az összecsapás június 4-én, szombaton 18 órakor kezdődik.

Mezőkövesd Zsóry - Diósgyőri VTK 1-0 (0-0)
Mezőkövesd, 3000 néző
játékvezető: Andó-Szabó Sándor (Farkas Balázs, Butkai Zsolt)

Mezőkövesd-Zsóry: Szántai - Lakatos (Kaszás), Vámosi, Elek, Éles - Hegedüs T., Bagi, Sivák, Török (Haburcsák) - Jeremiás (Robson), Szabó V. Vezetőedző: Huszák Géza

Diósgyőri VTK: Rados - Vadász, Rakovic, Gal, Gohér - Dobos (Arze), Abdouraman, Lippai, Luque - Granát, Menougong (Pál). Vezetőedző: Benczés Miklós
Gól: Vámosi 60. perc (11-esből)

Kapcsolódó hírek