Ugrás a tartalomhoz

Indulhat a Zsóry fejlesztés (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Decemberben megkezdődhetnek a Zsóry Gyógy- és Strandfürdő fejlesztési munkálatai. Városunk képviselő-testülete a novemberi ülésen választotta ki a beruházás kivitelezőjét.

A hozzávetőleg egymilliárd forint értékű fejlesztésre az európai uniós turisztikai attrakció-fejlesztési pályázat keretében nyert forrást városunk. A beruházás költségeinek a felét pályázati támogatásból, míg a fennmaradó 500 millió Ft-ot saját forrásból biztosítja településünk önkormányzata. A vonatkozó törvényeknek megfelelően december közepéig megkötik a szerződést, a cég ezután veheti majd át a munkaterületet, ennek köszönhetően még ebben az évben megkezdődhet a létesítmény felújítása és bővítése. A projekt tartalmazza egyebek mellett az uszoda teljes felújítását, valamint egy új fedett élménymedence kialakítását.
„Külön örülök annak, hogy megújul a fürdő parkosított területe, illetve felújítják az Olajfa út felőli részen lévő régi öltözőépületet, ahová beköltözhetnek majd a butiksoron található üzletek, vállalkozások. A projektnek köszönhetően egy új, modernebb létesítményt használhatnak majd a fürdőzők”– emelte ki dr. Fekete Zoltán polgármester.
A rekonstrukció ütemtervét a szerződés aláírása után fogják kialakítani és véglegesíteni. Kiemelt cél, hogy a fejlesztés során a lehető legkisebb mértékben zavarják a fürdőzőket, hiszen a munkálatok jelentős részét üzemeltetési idő közben végzik el a szakemberek. A beruházás kivitelezését augusztus végéig kell befejezni.

Kapcsolódó hírek