Ugrás a tartalomhoz

Nincs megállás

Mezőkövesd hírei

Megyénk hivatásos tűzoltói megállás nélkül dolgoztak, illetve nyújtottak segítséget az arra rászorulóknak az éjszaka folyamán.

A rendkívüli időjárás következtében járhatatlanná vált útszakaszok lezárások miatt az érintett területen élő emberek nem, vagy nehézkesen tudnak eljutni orvoshoz. A hivatásos tűzoltók három halaszthatatlan kórházi ápolásra szoruló beteg elszállításában nyújtottak segítséget.
A kérés vagy a tiltás ellenére útnak indulók rövid időn belül elakadtak, így a tűzoltók rajtuk is segítettek, valamint öt személy szintén nem tudott hazajutni, akik elszállásolását rövid időn belül megoldották a katasztrófavédelmi szakemberek.
A Bükk-hegységben lévő települések áramellátása akadozott, így két aggregátor elhelyezése vált szükségessé, amelyek helyszínre juttatásában szintén részt vettek a tűzoltóink.

Megyénk hivatásos tűzoltóit tegnap tizenegy esetben riasztották kidőlt fákhoz.

A Bükk-hegységben okoztak, illetve okoznak fennakadást a leszakadó faágak, kidőlt fák. A helyszínekre a miskolci, a tiszaújvárosi és az ózdi hivatásos tűzoltók vonultak, akik minden esetben rövid időn belül beavatkoztak és megszüntették a keletkezett akadályokat.
Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Megyénkben kidőlt fák, illetve úttestre került gallyak miatt:
0220-tól a 2505. sz. Felsőtárkány - Répáshuta között,
0230-tól a 2519. sz. út  Bükkszentlászlói elágazás - Bükkszentkereszt között,
0350-től a 2513. sz. út az Ómassai elágazás - Mályinka között került sor útlezárásra.

Az említett útszakaszok takarítása folyamatos.

Miskolc-Ómassa városrész közúton még mindig megközelíthetetlen.

Ómassa, Bükkszentlászló, Szentlélek és Bükkszentkereszt településeken, összesen 1608 fogyasztási helyen időszakosan nincs áramellátás.
Az áramszolgáltató, a katasztrófavédelem és az erdészet  a villanyvezetékre dőlt fákat, fagallyakat folyamatosan távolítja el, de az újabb kidőlések miatt elhúzódó tevékenység várható.

Kérjük, hogy kísérje figyelemmel a katasztrófavédelem közleményeit: az okostelefonnal, táblagéppel rendelkezőknek javasoljuk, hogy telepítsék a katasztrófavédelem „VÉSZ” alkalmazását (http://vesz.katasztrofavedelem.hu) és figyeljék a katasztrófavédelem Facebook oldalán, illetve honlapján közzétett információkat is.

Az időjárási előrejelzéseket nyomon követheti az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján a http://met.hu/ címen. Az aktuális útviszonyokról a Magyar Közút információs portálján, a http://utinform.hu/ -n olvashat. Kérjük figyeljék közleményeinket!

Kapcsolódó hírek