Ugrás a tartalomhoz

Mesepszichológia 2. (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Bemutatták dr. Kádár Annamária Mesepszichológia 2. című új kötetét december 4-én a Közösségi Házban.

Dr. Kádár Annamária Mesepszichológia című könyvének első kötetével már korábban 1-1,5 éve megismerkedhettek a mezőkövesdiek.
A Mezőkövesdi KÖZKINCS-TÁR Nonprofit Kft. és a Kabócák és Manócskák a Családok Egyesülete által szervezett eseményen ez úttal a könyv második részébe nyerhettek bepillantást az érdeklődők.
A könyvbemutató elején Árvai-Simonyi Ágnes, a Kabócák és Manócskák a Családok Egyesületének elnöke köszöntötte a megjelenteket, majd pedig a szerző, dr. Kádár Annamária mutatta be újabb művét számos, érdekes példával megfűszerezve.
„A Mesepszichológia első részében a mese szerepére, az életkori sajátosságoknak megfelelő meseválasztásra és a mese érzelmi intelligencia fejlesztő hatására koncentráltam. A második részben a szülő-gyermek kapcsolat útvesztőit, azokat a „kényes" nevelési helyzeteket veszem górcső alá. A mese számomra nemcsak népmesét és műmesét jelenti, hanem a saját életmesénket is: azt a történetet, amelyet gyökereinkről, hitvallásunkról, álmainkról és céljainkról, félelmeinkről, kudarcainkról és győzelmeinkről mondunk el. Ezt ráadásul nemcsak este vagy az erre szánt pillanatokban, de folyamatosan meséljük, sokszor szavak nélkül is viselkedésünkkel, az emberekhez és a világhoz való hozzáállásunkkal” – mondta el dr. Kádár Annamária.
Kényes nevelési helyzet lehet a dackorszak, a testvérféltékenység, az elengedés, a veszteség kezelése, meggyászolása. A kötetben kitér a bennünk rejlő csodagyerekre, a gyermeki lélekre is. A szülőként, pedagógusként tevékenykedő dr. Kádár Annamária ezekre ad útmutatót, mankót a szülőknek.
A könyv emellett újabb, a 4-9 éves korosztálynak szóló, 10, érzelmi intelligenciát fejlesztő mesét is tartalmaz a szerző tollából.
Az esemény végén lehetőség volt a Mesepszichológia 2. megvásárlására és dedikáltatására is.

M. Zs.

Kapcsolódó hírek