Ugrás a tartalomhoz

Karitász

Mezőkövesd hírei

Rizsből, lisztből, teából, cukorból, olajból, illetve konzervből álló tartós élelmiszercsomagokat oszt szét 200 rászoruló részére a Karitász mezőkövesdi csoportja decemberben, az ünnepek előtt.

A Mezőkövesdi Karitász Csoportja egész évben segíti, támogatja élelmiszerekkel, ruhaneműkkel a nagycsaládosokat, a nehéz körülmények között élő embereket, időseket. Így például húsvétkor és júliusban 50-50 élelmiszercsomagot osztottak ki. Szent Erzsébet naphoz kötődően 300 kenyeret, cipót adtak a rászorulóknak.
A szervezet a városi adventi gyertyagyújtásokon is részt vesz, ahol az „Egymillió csillag a szegényekért” elnevezésű kezdeményezés keretében szerveznek gyűjtést a szegények számára.
December 20-án a Mezőkövesd Város Önkormányzatával közösen 200 adag meleg ételt osztanak szét a nehéz sorsú embereknek a Szent László templom előtt.
A szervezet ezen akciók mellett folyamatosan várja és fogadja a magánszemélyek, cégek akár pénzbeli, akár élelmiszerekből álló felajánlását, amelyet a Szent László Plébánia irodájában lehet leadni.

M. Zs.

Kapcsolódó hírek