Ugrás a tartalomhoz

Az emberelőny is kevés volt

Mezőkövesd hírei

Vecsési FC – Mezőkövesd Zsóry 1-0 (0-0)

Egy gólos vereséget szenvedett városunk felnőtt labdarúgócsapata a bajnokság utolsó előtti játéknapján.
A Ness Hungary NB II. Keleti csoportjának 29. fordulójában a 7. helyen álló Pest megyei együttes otthonában vendégeskedtek az ezüstérmes pozíciót elfoglaló Sivákék június 4-én.

A mérkőzés első perceiben a hazaiak voltak aktívabbak, akik már a 4. percben veszélyeztették Szántai kapuját. A folytatásban kiegyenlített játékot láthattak a találkozóra kilátogató szurkolók. Détári Lajos együttese rendkívül fegyelmezett és zárt védekezésére nem találták az ellenszert Hegedüsék, azonban a 34. percben nagy lehetőséghez jutottak labdarúgóink. Egy középpályán elkövetett szabálytalanság miatt Zana megkapta második sárga lapját is az összecsapáson, így a vendéglátók létszáma 10 főre fogyatkozott. A kiállítás utáni percekben Bagiék aktívabban játszottak és több alkalommal eljutottak a Pest megyei gárda 16-osáig, de igazán komoly helyzetet nem tudtak kialakítani.

Fordulás után a kövesdi emberelőny és mezőfölény ellenére a hazaiak próbálkozásai hordoztak több veszélyt magukban, melynek eredményeként a vezetést is megszerezték Lannerték. Az összecsapás 52. percében egy hazai támadás végén Horváth váratlanul lövésre szánta magát mintegy 25 méterről és a remekül eltalált labda védhetetlenül vágódott Szánta kapujába. A bekapott gól után Huszák Géza rövid idő alatt mindhárom cserelehetőségét kihasználta a támadójáték hatékonyságának növelése érdekében, de ennek ellenére a hazai védekezés kifogástalanul működött. Sivákék enerváltan és ötlettelenül futballoztak, így minden igyekezetük ellenére képtelenek voltak utat találni Gyenes kapujába, így az eredmény már nem változott az összecsapás végéig.

Labdarúgóink a vereséggel visszacsúsztak a tabella 3. helyére 59 ponttal. A DVTK 68 ponttal vezeti a pontvadászatot, a 60 pontos Nyíregyháza előtt.

Együttesünk a megyei rivális Bőcs gárdáját látja vendégül az utolsó fordulóban. A találkozó június 11-én, szombaton 18 órakor kezdődik a Városi Sportpályán.

Az összecsapás jegyzőkönyve:

Vecsési FC - Mezőkövesd Zsóry 1-0 (0-0)
Vecsés, 400 néző
Játékvezető: Iványi Zoltán (Medovarszki János és Forgács Attila)

Vecsési FC: Gyenes- Könczey, Máj, Vasas, Erdei (Radnai 85. perc), Fritz, Kiss (Ponczok 75. perc), Zana, Lannert, Horváth, Piros (Bojtos 46. perc) vezetőedző: Détári Lajos.
Mezőkövesd Zsóry: Szántai- Kaszás (Haburcsák 66. perc), Vámosi, Elek, Éles, Hegedüs, Bagi, Sivák, Török (Bogdány 50. perc), Jeremiás (Szabó 56. perc), Husaník vezetőedző: Huszák Géza
Gól: Horváth Dávid (52. perc)

kiállítás: Zana Norbert (Vecsési FC- 34. perc), második sárga lap után

 

Kapcsolódó hírek