Ugrás a tartalomhoz

Negyedóra alatt eldőlt (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Mezőkövesdi KC - Balatonfüredi KSE 24-33 (7-18)

Negyedóra alatt eldöntötte a két pont sorsát a Balatonfüred együttese Mezőkövesden. Csoknyai István gárdája magabiztos játékkal nyerte meg a két csapat hétközi bajnoki összecsapását.

Tizenhetedik mérkőzését játszotta le városunk felnőtt csapata az NB I-es kézilabda bajnokságban december 17-én. Együttesünkre nagyon nehéz találkozó várt hazai környezetben, mivel a 21 ponttal 4. helyen álló balatonfürediek látogattak városunkba. A vendégek stabil teljesítményt nyújtanak a pontvadászatban, amit alátámaszt, hogy eddig csak a Szeged, a Csurgó és a Tatabánya tudta megadásra késztetni Csoknyai István tanítványait. A fürediek a nemzetközi porondon is sikeresen szerepelnek, ugyanis két selejtezős ellenfelüket felülmúlva bejutottak az EHF Kupa csoportkörébe. A két együttes első őszi találkozóján a Balatonfüred magabiztos játékkal, 29-26-os győzelmet aratott Lókodiék ellen a dunántúli városban.


Hazai gólínség

A mérkőzés alaphangját Trivkovics találata adta meg a 3. percben, de a kövesdi beállós gólja után támadásban és védekezésben is szétesett az MKC. Volarevics ugyan bemutatott néhány bravúrt a gólvonal előtt, ennek ellenére a nagy iramot diktáló látogatók villámléptékkel növelték a két csapat közötti különbséget. A vendégek tetszés szerint alakították ki a helyzeteket és Vilovszki villanása után már 5-1-re vezettek a 9. percben. Skaliczki László időkérése után sem állt meg a kövesdi lejtmenet, a fürediek jól védekeztek, elől pedig gyorsan és pontosan kézilabdáztak, így a 16. percben 9-1-es vendégelőny állt az eredményjelzőn, mellyel gyakorlatilag el is dőlt a találkozó. A második hazai találatot Csuzics jegyezte, ezzel együtt a vendégek nagyobb megerőltetés nélkül tartották és növelték a fórjukat. Győri büntetőből szerzett gólja azt jelentette, hogy Csoknyai István együttese már a 24. minutumban tízet számolt az MKC-ra, ugyanis ekkor 14-4 volt az állás. A vendégek végül 11 gólos fórral vonulhattak szünetre 30 perc után.


Magukra találtak

A második játékrész egyetlen kérdése az volt, hogy talpra tud-e állni a Skaliczki gárda, vagy továbbra is nyomasztó füredi fölény jellemzi majd a találkozót. A kérdésre Csuzics és Nakhayenka igyekezett megnyugtató választ adni, viszont a vendégek Győri vezérletével kivágtak egy 3-0-ás szériát. Csapatunk ettől függetlenül sokkal jobb teljesítménnyel rukkolt elő, mint a szünet előtt. A két hete visszaigazolt Holló Balázs remek védésekkel őrizte a kaput, míg elől Csuzics megtáltosodott. A horvát irányító ebben a játékrészben 9 (!) találatot tett hozzá az első 30 perc alatt elért két gólos terméséhez, ennek köszönhetően az MKC fokozatosan csökkentette tetemes hátrányát. Trivkovicsék olyannyira elkapták a fonalat, hogy kéziseink 10 perccel a meccs vége előtt Csuzics duplája után 27-20-ra felzárkóztak. A Balatonfüred ekkor újra felpörgette a játékot és Grigorev, valamint Szőllösi találataival nem sokkal a  lefújás előtt ismét 10-re tornázták fel a fórjukat. Az utolsó gólt azonban Lókodi révén az MKC jegyezte, így csapatunk végül 10 gólon belül maradt.
Együttesünk pozíciója a vereség ellenére nem változott. Trivkovicsék az Orosházával együtt 13-13 ponttal állnak a tabella 6. és 7. helyén. A Gyöngyös 15 egységgel  továbbra is az 5. pozíciót foglalja el.


Pesten zárják az évet

Csapatunk idén már csak egy tétmérkőzést fog lejátszani a bajnokságban. Grünfelderék az év utolsó összecsapását a PLER Budapest vendégeként fogják lejátszani a fővárosban. A találkozó december 20-án, szombaton 18 órakor kezdődik a budapesti Lőrinci Sportcsarnokban.


A mérkőzés jegyzőkönyve:

Mezőkövesdi KC - Balatonfüredi KSE 24-33 (7-18)
Mezőkövesd, 450 néző, vezette: Hargitai, Markó
MKC: Volarevics, Holló B., Sipos (kapusok), Vasics, Szepesi, Csuzics 11 (5), Terenyi 2, Lókodi 3, Radnics 1, Grünfelder 1, Pálos 1, Pavlovics, Trivkovics 2, Nakhajenka 1, Pourghasemi 2, Dzono. Vezetőedző: Skaliczki László
Balatonfüred: Székely, Komendánt (kapusok), Gerdán, Németh B. 1, Juhász K., Győri 2, Bánhidi, Szöllősi B. 7 (1), Vilovszki 2, Vasvári, Ligetvári, Gábori 2, Faluvégi 5, Grigorjev 10, Iváncsik T. 2, Kovacsics 2. Vezetőedző: Csoknyai István
Hetesek: 5/5, ill. 2/1
Kiállítás: 6, ill. 8 perc

B. K.


Kapcsolódó hírek