Ugrás a tartalomhoz

Világválogatott Mezőkövesden (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

A Budapest Honvéd öregfiúk csapata nyerte meg a negyedik alkalommal megrendezett Mezőkövesd Zsóry Sportgálát. A győztes csapatban olyan kiválóságok léptek parkettre mint a világválogatottban is megfordult Détári Lajos, továbbá a több 100 NB I-es mérkőzést gyepen töltő Bárányos Zsolt, Duró József, Budovinszky Krisztián és Farkas Attila.

Az elmúlt évekhez hasonlóan rangos fociünneppel zárta az esztendőt a Mezőkövesd Zsóry. Az esemény idén is kellemes és tartalmas kikapcsolódást ígért, hiszen a honi labdarúgás jelenlegi és korábbi kiválóságai mellett többek között ismert országos és térségi közéleti személyiségek is parkettre léptek a Városi Sportcsarnokban december 20-án.


Gólzáporos meccsek

A gála az egri és a kazincbarcikai öregfiúk 2x12 perces találkozójával kezdődött. Az összecsapás 10-1-es egri győzelemmel zárult és előrevetítette, hogy a közönség tagjai gólokban és látványos megoldásokban bővelkedő sporteseménynek lehetnek a szemtanúi. Ezután két nagy múltú klub, a többek között Détári Lajost, Tóth Ivánt, Duró Józsefet felvonultató Budapest Honvéd és a Diósgyőr veteránjai kápráztatták el a sportszerető szurkolókat. A DVTK együttese a klub ikonjának, a korábban Mezőkövesden is megfordult Vitelki Zoltánnak a vezetésével igyekezett megnehezíteni a fővárosiak dolgát. Ez részben sikerült, de a vereséget így sem tudták elkerülni a borsodiak mivel a Honvéd 5-3-as győzelemmel zárta az összecsapást. Ezt követően két vérbeli házi presztízsrangadó következett, ugyanis a Mezőkövesd Zsóry felnőtt férfi és női csapata után férfi együttesünk a kövesdi edzői stáb tagjaival mérték össze tudásukat. A férfiak és nők küzdelme összesen. A két találkozó összesen 28 gólt hozott. A kövesdi hölgyek 9-6-os sikere után javítottak Kunságiék, ugyanis a Tóth Lászlót, Bukta Norbertet, Szabó Lászlót, Bocsi Zoltánt felvonultató edzőket 7-6-ra felülmúlták. A Nyíregyháza és a Kazincbarcika csatáját 8-3-ra a nyírségiek nyerték, így Szatke Zoltánék bebiztosították a továbbjutásukat. A szomszédvári rangadó után a Mezőkövesd és a Honvéd öregfiú együttesei néztek farkasszemet egymással. A kövesdi együttes végig nagyon jól tartotta magát, de Détáriék lekopírozták a DVTK elleni végeredményt, ugyanis újra 5-3-ra győztek.


Parlamenti fölény

A program a nap egyik főmérkőzésével, a kistérségi polgármesterek - Parlament válogatott rangadóval folytatódott. A mérkőzés nem sok izgalmat tartogatott, a honatyák csapata végig nagy fölényben futballozott. Ettől függetlenül sok szép megoldást, nem mellesleg 6-1-es parlamenti sikert láthattak a szurkolók. Az Eger – Nyíregyháza öregfiúk mérkőzés sem okozott csalódást, a gól gazdag összecsapást a szabolcsi egylet nyerte meg, így eldőlt, hogy a tornán Nyíregyháza- Budapest Honvéd mérkőzést fognak megrendezni. A drukkerek ezután megyei rangadó részesei lehettek, mivel a Mezőkövesd - DVTK találkozót rendezték meg. A találkozó tétje a csoport második helyének megszerzése volt, ennek fényében nagy elánnal vetették küzdelembe magukat a felek. Sivákék folyamatosan lépéselőnyben voltak, amire a hajrában még rá tudtak tenni egy lapáttal, így végül 9-5-ös sikerrel harcolták ki a győzelmet.


Honvéd siker

A sportrendezvényre kilátogatók a belépő mellé kaptak egy tombolát is. A nyerési esélyek növelése érdekében a nap folyamán további szelvényeket is vásárolhattak, és a húzás után sok értékes ajándékot vihettek haza. Az öregfiúk tornájának kisdöntőjében egy ideig szorosan alakult a találkozó, majd az egriek fölényben futballoztak és megérdemelt sikerrel szerezték meg a bronzérmet. A döntőben a két 100%-os gárda csapott össze. A találkozó első góljára egészen az első félidő végéig kellett várni, ekkor a fővárosiak szerezték meg a vezetést és ez meghatározta a meccs menetét. A nyírségiek ugyan ki tudtak egyenlíteni, de a budapestiek lendületét nem tudták megfékezni. Duróék nagy küzdelemben, de magabiztosan nyerték meg az összecsapást. A szurkolók a két helyosztó között sem unatkoztak, ugyanis a Mezőkövesd Zsóry Edzők- Mezőkövesd Zsóry Nők összecsapást izgulhatták és szurkolhatták végig, amely hölgyeink 9-7-es sikerével ért véget.

Az ünnepélyes eredményhirdetésen a dobogósok mellett különdíjat vehetett át a torna legjobb játékosának megválasztott Bárányos Zsolt (Budapest Honvéd) és a legjobb kapus Tóth Iván (Budapest Honvéd). A viadal gólkirálya 8 találattal Vigh Ferenc (Mezőkövesd Zsóry) lett. A díjakat és elismeréseket Hagyacki József, a Mezőkövesd Zsóry alelnöke, László István a klub utánpótlás technikai koordinátora,
valamint Dobó Zoltán, a DVTK egykori labdarúgója adta át.

B. K.

Kapcsolódó hírek