Ugrás a tartalomhoz

Polgármesteri köszöntés

Mezőkövesd hírei

90. születésnapján köszöntötték fel Hajdú Jánosnét Sereg Máriát december 29-én. A családi körben megtartott eseményen dr. Fekete Zoltán, városunk polgármestere is meglátogatta településünk szépkorú lakosát.

Dr. Fekete Zoltán elsőként a miniszterelnök által írt gratuláló oklevelet olvasta fel az ünnepeltnek, majd átadta a város emléklapját is. Emellett virággal és tortával köszöntötte fel a 90. születésnapján a mindig vidám, mosolygós Mária nénit. Hajdú Jánosnénak 4 fia, 7 unokája és hat dédunokája van. 1944-ben kötött házasságot és 50 boldog évet töltött együtt. Férjével mezőgazdasági munkára jártak a Dunántúlra, Herceg Esterházy, gróf Festetics Sándor birtokaira Ozora környékére.
„4 fiam, 4 menyem, 7 unokám, 6 dédunokám van. Hál Isten nagyon jó Családom van, akik igazán tisztelnek mint Szülőt. A Jó Isten Áldását kérem az egész Családomra. Éljenek hosszú Boldog életet. Hálás vagyok a Jó Istennek, hogy ilyen Boldog életet és jó egészséget adott 90 éves. Nehéz körülmények között neveltem fel gyermekeimet. Mindegyikük szakmát tanult, majd már önállóan munka mellett tanultak tovább felsőbb iskolákban. Nyugdíjba a Matyó Háziipari Szövetkezetből jöttem el. 120 négyszögöles kertemet magam művelem, ahol zöldséget és a temetőbe szánt virágokat is nevelem. Zöldségből megtermelem a magam szükségletét és nem egyszer jut a fiaimnak is. Az idén paradicsomot is főztem be. Lejárok a piacra vásárolni és az ismerősökkel beszélgetni” – mondta el Hajdú Jánosné Mária néni.

M. Zs.

Kapcsolódó hírek