Ugrás a tartalomhoz

Rács mögött a tettes

Mezőkövesd hírei

Azonosították a tavaly februárban Mezőkövesden elkövetett halált okozó testi sértés elkövetőjét. Az eredményes nyomozás részleteiről sajtótájékoztató keretében számoltak be január 15-én a Városi Rendőrkapitányságon.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság halált okozó testi sértés miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen 2014 márciusában, miután az elkövető behatolt egy kövesdi családi házba, ahol pénzt követelt és bántalmazta a ház idős tulajdonosát. A 2014. február 20-án történt súlyos tett következtében városunk 88 éves lakosa olyan súlyos fejsérüléseket szenvedett, hogy március 6-án életét vesztette.


Alapos, kitartó nyomozás

Szerencsi Árpád, r. alezredes, a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság vezetője a sajtótájékoztatón elmondta, a helyszíni vizsgálatoknak köszönhetően fény derült arra, hogy több ingatlanba is behatoltak a környéken. Az alapos, minden részletre kiterjedő nyomozás során összegyűjtött bizonyítékok mellett kihallgatták a feltételezett elkövetőket, és pénzjutalmat is felajánlottak a megtalálónak, de mindezek ellenére nem sikerült a tettes nyomára bukkanni.


Az összefogás sikere

Az ügy további részleteiről dr. Mecser Tamás, r. ezredes, a B-A-Z. Megyei Rendőr-főkapitányság kapitány-helyettese beszélt, aki elmondta, hogy a nyomozásba több megyét is bevontak, és a szálak végül V. Róbert 38 éves tiszalöki lakoshoz vezettek. Hozzátette, a felderítést jelentősen nehezítette, hogy a gyanúsított egy másik ügy miatt a Mezőkövesden elkövetett bűncselekmény után két hónappal börtönbe került. A kövesdi esettel kapcsolatban 2015. január 14-én hallgatták ki V. Róbertet, aki tagadta a vele szemben felhozott vádakat, viszont a nyomozás adatai egyértelműen bizonyítják a bűnösségét. Dr. Mecser Tamás a beszámoló végén megköszönte a felderítésben közreműködők munkáját és segítségét, melynek tíz hónap elteltével meg lett az eredménye.


Eredményesen dolgoznak

Dr. Fekete Zoltán polgármester Mezőkövesd Önkormányzatának a Városi Rendőrkapitánysággal való együttműködését méltatta. Elmondta, hogy napi kapcsolatban vannak és az eredményesség érdekében mindenben segítik egymás munkáját. A mezőkövesdi rendőrökről elismerően beszélt, mint mondta, a szervezet munkatársai mindent megtesznek a közbiztonság megteremtéséért és ezt az eredmények is alátámasztják. A bűncselekményről is megosztotta gondolatait a városvezető, aki reményét fejezte ki, hogy a későbbiekben nem fog a tavaly februárihoz hasonló eset történni településünkön. Kiemelte, az ügy eredményes felgöngyölítése minden elkövető számára figyelmeztető jel, hiszen a bűnösök hónapokkal a cselekmény után sem érezhetik biztonságban magukat, az igazságszolgáltatás bármikor utolérheti őket. Dr. Fekete Zoltán végezetül köszönetet mondott a rendőrség szakembereinek a kitartó és áldozatos munkáért.
A sajtótájékoztató végén dr. Mecser Tamás megköszönte a kövesdi önkormányzat és a város lakóinak példás hozzáállását, illetve türelmét, így a szakemberek végig a bűncselekmény megoldására koncentrálhattak, és ennek meg is lett az eredménye.

B.K.

Kapcsolódó hírek