Ugrás a tartalomhoz

Új ruhában énekelhetnek

Mezőkövesd hírei

Harmincöt darab új hímzett pelerint vehettek át a Szent László Kamarakórus tagjai dr. Fekete Zoltán polgármestertől. A ruházat átadó ünnepségét január 16-án rendezték meg a Szent László templomban.

A Szent László Kamarakórus az öltözet beszerzésére nettó 250 ezer Ft támogatást nyert el a Nemzeti Együttműködési Alap pályázatán, melyhez 30 ezer Ft-ot biztosítottak önerőként. A fennállásának 20. évfordulóját ünneplő szervezetet az önkormányzat a ruhák díszítésével segítette, amely a Start Közmunkaprogram keretében valósult meg.
„Nagy öröm számomra, hogy a fúvószenekar után egy újabb szervezetnek adhattunk át matyó motívumokkal díszített öltözéket, amely 11 közfoglalkoztatásban dolgozó szakember munkáját dicséri. Kívánom, hogy a kórus tagjai viseljék büszkén, illetve használják egészséggel a ruhákat, továbbá vigyék el minél több helyre a város, a matyó kultúra és népművészet hírét” – fejezte ki jó kívánságait dr. Fekete Zoltán polgármester.


Felbecsülhetetlen érték

Mozerné Horga Stefánia, a Szent László Kamarakórus vezetője elmondta, hogy a pályázat összegéből a pelerin alapanyagai mellett az elkészítés költségeit tudták fedezni. A kapucnis téli öltözet a kórus vezetőjének elképzelései alapján készült.
”A gyönyörű hímzés felbecsülhetetlen érték a számunkra, melyhez ezúton is szeretném megköszönni dr. Fekete Zoltán polgármester támogatását. A perelin elkészítésének köszönhetően téli és nyári ünnepi öltözete is van a kórusnak.” – mondta Mozerné Horga Stefánia kórusvezető.


Jubileumi programsorozat

A Szent László Kamarakórus jubileumi éve a 20. Karácsonyi koncerttel kezdődött decemberben. Az évforduló alkalmából több rangos hangversenyt is szerveznek majd ebben az évben. A tervek között szerepel egy Város Napjához, illetve a Szent László búcsúhoz kapcsolódóan koncert, továbbá egy alkalommal a kórus tagjainak szóló előadását is meghallgathatják majd a zeneszeretők. Megrendezik a „Dicsérjétek az Urat” kórustalálkozót, illetve a közelmúltban megalakult Szent László Babakórus is fel fog lépni. A jubileum év zárását novemberben szintén egy színvonalas hangversennyel szeretnék megünnepelni. Ezen felül a kórus tervei között további ünnepi rendezvények és fellépések is szerepelnek.

B.K.

Kapcsolódó hírek