Ugrás a tartalomhoz

Továbbjutott az MKC (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Mezőkövesdi KC - Orosháza FKSE–Linamar 27-27 (10-15)

Továbbjutott városunk felnőtt csapata a Magyar Kupában. Kézilabdázóink a szintén első osztályú Orosháza együttesét búcsúztatták.

Skaliczki László gárdája január 7-én kezdte a felkészülést és az első tréning után két héttel már élesben tesztelhették, hogy hol tartanak a felkészülésben. Csapatunk kedvező helyzetből várhatta a január 21-én megrendezett Magyar Kupa nyolcaddöntő visszavágót, mivel a két gárda első meccsén 29-21-es, azaz nyolcgólos kövesdi siker született novemberben Orosházán.


Csikorgott a gépezet

A találkozó elején erősen érződött az MKC játékán, hogy a csapat több mint egy hónap szünet után lépett ismét parkettre mérkőzésen, ugyanis Pavlovicsék több gyermeteg hibát is elkövettek az első percekben. Budayék megérezték a hazaiak bizonytalanságát és kíméletlenül kihasználták a megingásokat. Skaliczki László háromgólos hátránynál időkéréssel próbálta rendezni a sorokat, de a szakmai tanácsok nem vezettek eredményre, a 13. percben 8-1-es vendégelőnyt mutatott a digitális tábla és teljesen nyitottá vált a továbbjutás kérdése. Csuzicsék a folytatásban valamelyest magukra találtak, de ez hosszú ideig csak a különbség tartásához volt elegendő. Az Orosháza ebben a periódusban kétszer is kettős emberhátrányba került, ráadásul Milovicsot szándékos ütésért a „lelátóra száműzték” a játékvezetők. A záró 10 percben egyre több biztató jel mutatkozott Grünfelderék játékában. A védőmunka Volarevics vezetésével egyre stabilabb képet mutatott, míg elől főként Vasics és Csuzics révén a gólok száma is szépen gyarapodott, így kéziseink a záró 10 percet 6-4-re megnyerték.


Szép védések és bombagólok

A második játékrész hullámzóan indult, de ebből ismét az MKC jött ki jobban, ugyanis Trivkovicsék öt perc alatt 17-15-re felzárkóztak. Ezután úgy tűnt, hogy megtörik csapatunk lendülete, mivel Benisék egy 3-0-ás rohammal ismét nyitottá tették a továbbjutás kérdését. A viharsarkiak azonban nem tudták állandósítani a fölényüket, csapatunk válaszul egy 4-0-ás sorozatot „vágott ki” és 21-19-re felzárkózott a 40. percben. A hektikus játékot a folytatásban stabil teljesítmény váltotta, a gólok felváltva potyogtak. A több hónapos kihagyás után visszatérő Liszkai kiváló formában védett, míg elől elsősorban Lókodi szépségdíjas bombagóljai és Pálos leindulásai demoralizálták a vendégeket. Az MKC a jó teljesítménynek köszönhetően egyre közelebb araszolt a látogatókhoz és többszöri sikertelen próbálkozást követően az 57. percben Lókodi közeli góljával 0-0 után ismét döntetlenre álltak a csapatok.


Nagy falat következik

Skaliczki László csapatára komoly feladat vár a következő körben, ugyanis Csuzicsék a Balatonfüreddel találkoznak az elődöntőbe kerülésért. Kézilabdázóink először hazai pályán lépnek parkettre a Balaton-partiak ellen. Az összecsapást január 31-én, szombaton 18 órától rendezik meg a Városi Sportcsarnokban. A párharc visszavágóját február 17-én rendezik meg a dunántúli településen.


Folytatják a felkészülést

Az MKC csütörtöktől folytatja felkészülését a tavaszi szezonra, melynek keretében a csapat január 24-én és 25-én részt vesz a miskolci Avas Kupán. Együttesünk ezt követően január 28-án, szerdán a másodosztályú Nyíregyházát fogadja a Városi Sportcsarnokban.
A csapattal kapcsolatos fontos információ, hogy az MKC- Orosháza NB I-es felnőtt bajnoki mérkőzést két nappal korábban, azaz február 5-én, csütörtökön 18 órától rendezik meg a Városi Sportcsarnokban.

(Fotó: kovesdisport.hu)

B. K.


A mérkőzés jegyzőkönyve:

Mezőkövesdi KC - Orosháza FKSE Linamar 27-27 (10-15)
Mezőkövesd, 250 néző, vezette: Hargitai, Markó
MKC: Volarevics, Liszkai (kapusok), Vasics 5, Szepesi, Csuzics 5, Terenyi 1, Lókodi 7, Grünfelder 2, Radnics 1, Pálos 4, Molnár, Pavlovics, Trivkovics 1, Nakhajenka 1, Dzono. Vezetőedző: Skaliczki László
OFKSE: Ivanisevics, Miklós (kapusok), Buday 4, Szeitl, Knezevics 6 (4), Berta 1, Benis 5, Cemas 3, Milovics, Varsandán Á., Mazics 2, Benmiloud, Pásztor M. 1, Németh 2, Tárkányi 3. Vezetőedző: Vladan Jordovics
Hetesek: -, ill. 5/4
Kiállítás: 2, ill. 10 perc
Kizárás: Milovics (ütés, 13. perc)


Kapcsolódó hírek