Ugrás a tartalomhoz

Megérdemelt siker (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Mezőkövesdi KC – Nyír-Flop-Holding Nyíregyháza 33-29 (17-13)

Győzelmet aratott városunk NB I-es felnőtt csapata az utolsó felkészülési mérkőzésén. Kézilabdázóink hétvégén a Balatonfüred együttesét látják vendégül a Magyar Kupában.

Kézilabdázóink az Avas Kupa mérkőzéseit is beleszámítva egy hét alatt az 5. mérkőzésüket játszották le. Az Orosháza elleni Magyar Kupa visszavágó és a miskolci felkészülési torna után ezúttal az NB I/B Keleti csoportjában bronzérmes helyen álló szabolcsi gárda volt Csuzicsék ellenfele a Városi Sportcsarnokban január 28-án. Az MKC soraiban junior játékosok és egy próbajátékos is szóhoz jutott, miután a klub közös megegyezéssel szerződést bontott a napokban Said Pourghasemivel, Nikola Dzonoval és Matija Pavloviccsal.


Jól hajráztak

Jól kezdett a Skaliczki László távollétében ifj. Skaliczki László irányította csapatunk, ugyanis Grünfelderék két perc alatt 3-1-es előnyre tettek szert. A vendégek a rossz kezdés ellenére hosszú ideig jól tartották magukat, így az utolsó 10 perc mindössze 10-8-as hazai vezetésnél kezdődött. Szepesiék a félidő hajrájában jól teljesítettek. A kapuban Holló Balázs bravúrjai, míg elől elsősorban a próbajátékon szereplő átlövő, a szerb Stefan Ilics találatai biztosították a különbség növekedését.

Együttesünk fordulás után is stabilan és magabiztosan játszott, ennek eredményeként a 35. percben már 22-15-re vezettek Pálosék. A játék képe a folytatásban sem változott, öt perccel később 25-18 állt az eredményjelzőn. A nagy hátrány ellenére nem estek szét a vendégek, akik Kleis, Kurbely, Pánczél és Balda vezérletével megkezdték a felzárkózást, miközben Boczák is egyre jobb teljesítményt nyújtott a nyírségiek kapujában. A nyíregyháziak lendülete egészen az 57. percig tartott, ekkor Vasicsék már csak két góllal álltak jobban. Együttesünk a záró percekben összekapta magát és végül négy góllal megnyerte a felkészülési találkozót. A találkozó utolsó 10 percében együttesünk tehetséges junior játékosai is parkettre léptek. Közülük Kovács Péter 2, míg Kovács Bence és Fábián Roland 1-1 góllal járult hozzá csapatunk sikeréhez.
Az MKC tehát győzelemmel hangolt a Balatonfüred elleni hazai Magyar Kupa mérkőzésre. A kupa párharc első összecsapását január 31-én, szombaton 18 órától rendezik meg Mezőkövesden, a Városi Sportcsarnokban.


A mérkőzés jegyzőkönyve:

Mezőkövesdi KC - Nyír-Flop-Holding Nyíregyháza 33-29 (17-13)
Mezőkövesd, 100 néző, vezette: Dohány, Nagy
MKC: Holló, Liszkai, Volarevics (kapusok), Vasics 3, Szepesi 4 (1), Csuzics 3, Terenyi, Ilics 5, Radnics 3, Grünfelder 4, Pálos 4, Molnár 1, Trivkovics, Nakhajenka 2, Kovács P. 2, Kovács B. 1, Fábián 1.
Nyíregyháza: Nagy L., Boczák (kapusok), Tumidalsky 1, Kaplonyi 2, Kozma, Tóth B. 3, Illés, Braun 2, Varga 1, Kurbely 5, Pánczél 4, Nagy Cs. 4 (2), Gubó 2, Kleis 3, Balda 2 (1). Vezetőedző: Varga Zsolt
Hetesek: 3/1, ill. 5/3
Kiállítás: 6, illetve 6 perc

B. K.

Kapcsolódó hírek