Szechenyi 2020
Szechenyi 2020
hu en de pl
ma 2023. december 11. (hétfő) 21:30 rpd, rpdina névnapja van
 
ősök és hagyományok (videóval frissítve)

A gabonatermesztés-kenyérsütés és a kenderfeldolgozás-textilkultúra történetét, eszközeit, az elkészítés menetét mutatja be a Matyó Múzeum legújabb időszaki kiállítása. A Herman Ottó Múzeum gyűjteményéből összeállított tárlatot január 29-én nyitották meg.


Elsőként Agócsné Halász Andrea, a Matyó Múzeum igazgatója köszöntötte a megjelenteket. Tóth Arnold, a miskolci Herman Ottó Múzeum igazgatóhelyettese mutatta be a néprajzi anyagot.
A tárlat célcsoportja az általános és középiskolás korosztály. A diákok rajta keresztül bepillantást nyerhessenek a régészet és a néprajz munkamódszereibe, mindennapi tevékenységébe, és ezzel párhuzamosan környezetük múltját és jelenét is pontosabban lássák, megértsék. Ezen a téren konkrétan kapcsolódik a történelem, a hon- és népismeret tantárgyak tananyagához.
A kenyérsütés, a kenderfeldolgozás történeti visszatekintését, menetét tablókon keresztül mutatják be. Emellett ezen munkafolyamatok során használt eszközök, textilek, viseletek is helyet kaptak a kiállító teremben. A kiállítás április 6-ig tekinthető meg városunkban.

M. Zs.


Kapcsolódó képek:Vissza

   A Zsóry gyógy- és
   egészségparkról bővebben:

 

 


Weboldalkészítés