Ugrás a tartalomhoz

Projektzáró kiállítás a Szent Imre Tagiskolában

Mezőkövesd hírei

A család témában projektzáró kiállítás nyílt a Szent Imre Tagiskolában. A tárlat megnyitóját június 3-án tartották meg az oktatási intézményben.

A program a TÁMOP 3.1.4-es három hetet meghaladó projekt pályázatának keretében valósult meg a Szent Imre Tagiskolában. Az iskola 7. évfolyamos diákjai  egy hónapon keresztül foglalkoztak a család témájának feldolgozásával. A tanulók a projekt kidolgozását elsősorban az iskolában végezték el, ahol a témához kapcsolódóan különböző feladatokat oldottak meg, továbbá beszámolókat készítettek. A diákok emellett házi feladatot is kaptak, melynek keretében családi fényképeket kellett gyűjteniük és a saját családfájukat kellett felkutatniuk, valamint felállítaniuk. 


A diákok a projekt keretében egyebek mellett ellátogattak a Matyó Múzeumba, ahol az elmúlt évtizedekben, illetve évszázadokban élt matyó családok életével ismerkedhettek meg. Ezen túlmenően a diákok a szüleikkel közösen egy különleges szülői értekezleten vettek részt. A foglalkozás a kamasz a családban címet kapta, melynek keretében hasznos és érdekes információkat tudhattak meg a résztvevők a témával kapcsolatban. A diákok számára rendkívül hasznos volt a több hetes projekt.

A gyerekek lelkesen vettek részt a projekt kidolgozásában, otthon is lelkesen végezték a családdal kapcsolatos feladatokat, valamint az iskolai programokban is nagy számban vettek részt. A projekt nagyon hasznos elfoglaltság volt a gyerekeknek, hiszen összekovácsolta a közösséget és a családjukkal is szorosabbra fűzte a kapcsolatot.”–emelte ki Demeterné Kirsch Ágnes, a Szent Imre Tagiskola szaktanára.

A zárókiállítás ünnepélyes megnyitóján az iskola vezetői és tanárai mellett jelen volt többek között Molnár Istvánné települési képviselő, valamint Földes József tagintézmény-vezető. Az eseményen elsőként a programban résztvevő diákok és tanárok rövid énekes, zenés és prózai műsorát tekinthették meg a jelenlévők. Az érdeklődők mindemellett részletesen megismerhették a projekt során elvégzett feladatokat és kivetítőn figyelemmel kísérhették a foglalkozásokon készített fotókat. A műsor befejezését követően Földes József tagintézmény-vezető mondott köszönetet a projektben résztvevőknek. A jelenlévők ezt követően megnézhették a család témában készített sokrétű és színes tárlatot, melyet az iskola folyosóján állítottak ki a projektben résztvevő tanárok és diákok.
 

Kapcsolódó hírek