Ugrás a tartalomhoz

A végén csattant az ostor (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Mezőkövesdi KC – Orosháza FKSE-Linamar 28-27 (15-12)

Huszáros hajrájának köszönhetően értékes győzelmet aratott városunk felnőtt csapata a felsőházba igyekvő Orosháza ellen.

Az NB I-es kézilabda bajnokság alapszakaszának utolsó előtti fordulójában fontos mérkőzés várt Skaliczki László és Vladan Jordovics együttesére. Az MKC győzelem esetén elléphetett a kiesőktől, míg a viharsarkiak két ponttal bebiztosíthatták a felsőházi részvételüket. A két csapat januári összecsapása 27-27-es döntetlennel zárult a Magyar Kupában, így a drukkerek kiélezett találkozóra számíthattak.


Szinte hibátlanul

Az előzetes várakozásoknak megfelelően alakult az összecsapás. A csapatok felváltva találtak a kapuba, így Radnic higgadt ejtését követően 5-5-re álltak a 9. percben. Az MKC a folytatásban is szépen termelte a gólokat, emellett Liszkai bravúrjai révén védekezésben is jól muzsikáltak. A 10 perces orosházi rövidzárlatot 5-0-ás sorozattal büntették Csuzicsék, ennek eredményeként együttesünk 11-7-re meglépett a 20. percben. A vendégek a játékrész záró harmadában sem tudták megközelíteni az óriási becsvággyal és szinte hiba nélkül játszó Szepesiéket, akik egészen a szünetig megőrizték a megszerzett előnyt.


Drámai végjáték

A 10 perces pihenő egyértelműen Budayéknak tett jót, hiszen a viharsarki gárda 7-1-es szériával indította a félidőt. Ivanisevics mindent megfogott a kapuban, míg elől Morva és Mazics irányításával szépen szórták a gólokat a látogatók. A játék képe ezután sem változott, Vladan Jordovics tanítványai magabiztosan masíroztak a felsőházi rájátszást érő győzelem felé. A játékrész közepén eldőlni látszott a találkozó, miután Benisék 22-21-ről 25-21-re megléptek. Ráadásul az ellentámadás végén Szepesi még egy büntetőt is elhibázott, így együttesünk szinte reménytelen helyzetből várhatta az utolsó 8 percet. A Skaliczki gárda töretlen lelkesedése, valamint határtalan győzni akarása visszahozta a pontszerzés esélyét. Nakhayenka bravúros találata és Pálos betörésből szerzett gólja visszahozta az MKC-t, de a vendégek Milovics átlövésgólja után 27-24-es előnyről indították a záró hat percet. Ekkor Skaliczki László Holló Balázst küldte a kapuba, aki bravúrt-bravúrra halmozott a vonal előtt. Budayék átlövésből és ziccerből sem tudtak túljárni a hálóőr eszén, miközben két perccel a meccs vége előtt Csuzics büntetőből egyenlített. A hátralévő időben itt is-ott is kimaradtak a lehetőségek, de 13 másodperccel a meccs vége előtt Skaliczki László időt kért. A taktikai megbeszélést követően együttesünk támadt és 6 másodperccel a lefújás előtt szabaddobáshoz jutott. A labdát Csuzics passzolta a mélységből érkező Lókodihoz, aki irtózatos erővel bombázott a kapu közepébe, így a hősiesen küzdő MKC végül mindkét pontot itthon tartotta.


Presztízsrangadóval zárnak

Együttesünk a győzelemnek köszönhetően 15 ponttal áll a 7. helyen a 16 pontos Gyöngyös mögött.
Kézilabdázóink az alapszakasz záró fordulójában Gyöngyösre látogatnak. Az összecsapás február 13-án, pénteken 18 órakor kezdődik a Heves megyei városban.


A mérkőzés jegyzőkönyve:

Mezőkövesdi KC - Orosházi FKSE Linamar 28-27 (15-12)
Mezőkövesd, 600 néző, vezette: Medve, Nagy
MKC: Liszkai, Volarevics, Holló B. (kapusok), Vasics 2, Szepesi 2, Csuzics 4, Terenyi 2, Lókodi 7, Grünfelder 2, Radnics 6, Pálos 1, Molnár, Nakhajenka 2, Kovács P., Kovács B., Fábián. Vezetőedző: Skaliczki László
OFKSE: Herjeczki, Ivanisevics, Miklós (kapusok), Buday 1, Knezevics 1, Berta, Morva 6, Cemas 3, Milovics 6, Varsandán Á., Mazics 4, Benmiloud 2, Pásztor M., Benis 4, Tárkányi, Németh L. Vezetőedző: Vladan Jordovics
Hetesek: 2/1, ill. 3/1
Kiállítás: 6, ill. 12 perc

B. K.

Kapcsolódó hírek