Ugrás a tartalomhoz

Tizedszer is összefogtak

Mezőkövesd hírei

Tizedik alkalommal rendezték meg az „Együtt a térség összefogásáért” elnevezésű Polgári Estélyt a Városi Sportcsarnokban február 7-én.

Az immár egy évtizedes múltra visszatekintő eseményt minden évben megtisztelik jelenlétükkel dél-borsod közéleti, társadalmi és gazdasági életének meghatározó szereplői. A bálon elsőként az est házigazdája, Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium miniszterhelyettese, parlamenti államtitkára, országgyűlési képviselő köszöntötte a megjelent vendégeket. „Nagyon örülök annak, hogy a bál megrendezésével komoly hagyományt sikerült teremteni Mezőkövesd és térségében. Öröm számomra, hogy évről évre egyre többen gondolják úgy, hogy részt kell venniük és velünk együtt kell ünnepelniük ezen az estén. Úgy gondolom, nem mehetünk el szó nélkül amellett, hogy február 4-e és 6-a között Mezőkövesden ülésezett a FIDESZ-KDNP frakciója. Ettől is nagyobb dolognak tartom Orbán Viktor miniszterelnök érkezését. Szerdán egy órát beszélgettünk Orbán Viktorral és dr. Fekete Zoltán polgármesterrel a város fejlesztési lehetőségeiről. Csütörtökön több helyi vállalkozást, a repülőteret, valamint a Városi Stadiont is meglátogattuk közösen és nagyon örülök annak, hogy a miniszterelnök támogatja Mezőkövesd és a térség fejlődését, fejlesztését” – emelte ki Tállai András miniszterhelyettes.


Reptér- és uszodafejlesztés

Ezt követően dr. Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter, a bál fővédnöke osztotta meg ünnepi gondolatait a vendégekkel. „Nagy öröm számomra, hogy együtt ünnepelhetek Önökkel, hiszen korábban nagyon sok pozitívumot hallottam a Polgári Estélyről. A kihelyezett frakcióülésen sokat beszélgettünk a város és a térség fejlesztési lehetőségeiről és két olyan fontos területet találtunk, ami prioritást kell, hogy élvezzen. Az egyik a repülőtér fejlesztése, ami az egész térség számára komoly gazdasági fellendülést eredményezhet, a másik pedig egy uszoda megépítése. Úgy gondolom, hogy mindkét fejlesztés jogos, illetve reális igénye a térségnek és véleményem szerint záros határidőn belül megvalósítható” – hangsúlyozta a politikus.


Közösséget alkotnak

Demeterné Nyeste Erzsébet, Gelej község polgármestere, a bál védnöke mondott köszöntőt. „Megtiszteltetés számomra, hogy én láthatom el a jubileumi estély védnöki feladatait. Szerencsésnek tartom magam, mert a kezdetektől részese vagyok a bálnak, így tanúja lehettem annak, hogyan válik a térség legnagyobb társadalmi eseményévé. Térségünk is szerencsés, hiszen Tállai András személyében olyan országgyűlési képviselőnk van, aki széleskörű összefogással, igazi közösséggé tud kovácsolni bennünket”– mondta a polgármester.

Vasas Csaba, Bükkzsérc község polgármestere, szintén védnökként vett részt az estélyen. „Nagy öröm és megtiszteltetés, hogy a bál védnöke lehetek. Szeretnék köszönetet mondani Tállai Andrásnak a felkérésért, továbbá a térségért végzett áldozatos munkájáért, ugyanis képes összefogni a települések polgármestereit és nagyon komoly segítséget nyújt a térség előrelépéséhez, fejlődéséhez” – emelte ki Vasas Csaba polgármester.


Színvonalas műsor

A Szent László Gimnázium és Közgazdasági Szakközépiskola 12. osztályos tanulói a bál nyitótáncaként egy keringőt adtak elő, majd a Zsérci Summás Énekegyüttes különleges műsora következett.
Az ünnepség egyik fénypontjaként Szikora Róbert és a Gidák léptek színpadra. Szikora Róbert előadásában olyan örökzöld slágerek csendültek fel, mint a Szeretlek is, meg nem is, a Ballag a katona, vagy a Ciaó, Marina. A fergeteges, több mint félórás produkció után vacsorával és hajnalig tartó mulatozással folytatódott az estély. A talpalávalót a Randevú Zenekar szolgáltatta.
A bál elmaradhatatlan elemeként tombolasorsolást rendeztek, melynek keretében sok értékes ajándék talált gazdára. A tombolahúzás után Tállai András, az est házigazdája, a Széchenyi István Katolikus Szakképző Iskolában készített üsttel ajándékozta meg a bál fővédnökét és védnökeit. Dr. Seszták Miklós ezen felül egy matyó népművészeti tárgyakból álló ajándékcsomagot is átvehetett Tállai Andrástól.
Az est folyamán a Juhász-testvérek pincészete borbemutatóval egybekötött borkóstolóval várta a vendégeket.

B. K.

Kapcsolódó hírek