Ugrás a tartalomhoz

Kövesdi öröm Gyöngyösön (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

B.Braun Gyöngyösi KK – Mezőkövesdi KC 26–29 (16–12)

Fontos és értékes győzelmet aratott városunk felnőtt csapata a szomszédvári presztízsmeccsen Gyöngyösön. Kézilabdázóink a sikernek köszönhetően kedvező helyzetből várhatják az alsóházi rájátszást. (Fotó: www.gykk.hu)

Az NB I-es kézilabda bajnokság alapszakaszának záró fordulójában vérbeli presztízsrangadó várt Skaliczki László tanítványaira a Heves megyei városban február 13-án. A hazai gárdának különösen fontos volt a találkozó, hiszen Sándorék pontszerzés esetén a felsőházban folytathatták szereplésüket. A két csapat novemberi találkozója rendkívül izgalmas végjátékot követően 26-25-ös kövesdi sikerrel zárult.


Rossz rajt

Az összecsapás elején alaposan bekezdett Gulyás István együttese. A Mátra-aljai gárda elől és hátul is kifogástalanul játszott és ez az eredményben is visszatükröződött. Csuzics a 9. percben szerezte az első kövesdi gólt, de akkor a vendéglátók már 6 találatnál jártak. A folytatásban is lendületben maradtak Varsandánék, így negyedóra elteltével 10-3 állt az eredményjelzőn. Az MKC szép lassan magára talált a kezdeti sokkból, azonban Szepesiék nem tudták csökkenteni a különbséget, ennek eredményeként a záró hat percet 14-8-as hátrányban várhatták. Skaliczki László ekkor Hollót küldte a kapuba, aki ezúttal is meghálálta a bizalmat. A fiatal hálóőr csak kétszer kapitulált a szünetig, ezzel együtt Bakosék négy gólos fórral vonulhattak pihenőre.


A győzni akarás diadala

Együttesünk lendületét nem törte meg a szünet. Az MKC egy 4-0-ás rohammal indította a játékrészt, így a 36. percben 16-16 volt az állás. Ezután a felek hosszú ideig fej-fej mellett haladtak. A kapuban Holló, míg elől főként Lókodi „fickándozott”, és 12 perccel a vége előtt az MKC vezetett 21-20-ra. Az idő előrehaladtával egyre görcsösebben és egyre több hibával játszó gyöngyösiek képtelenek voltak megfékezni a meccsen összesen 11 gólt szóró Lókodit, míg a kapu előtt sokszor Holló kergette őrületbe a rendületlenül rohamozó Marczinkóékat. A meccs hajrájában még egyszer felzárkóztak a hazaiak, de 27-25 után nem tudtak közelebb araszolni a Skaliczki alakulathoz, így az MKC hősies küzdelemben megnyerte a mérkőzést.


Kedvező helyzetben

Együttesünk a sikernek köszönhetően a 7. helyen végzett 17 ponttal és kedvező helyzetből várhatja a bajnokság második felét. Az alsóházban szereplő csapatok magukkal viszik az alapszakaszban megszerzett pontokat, így a Gyöngyös 18, az MKC 17, a Cegléd 11, a PLER és a Komló 9-9, míg a Balmazújváros 8 egységgel kezdheti majd meg küzdelmét a bennmaradásért. A rájátszás sorsolását várhatóan ezen a héten véglegesítik a Magyar Kézilabda Szövetségben. Csuzicsék a tervek szerint február 27-én, pénteken 18 órától játsszák majd le az első mérkőzést a PLER Budapest vendégeként.


Füredi „bál”

Kézilabdázóink ezen a héten sem maradnak tétmérkőzés nélkül, ugyanis február 17-én rendezik meg a Magyar Kupa párharc visszavágóját. A Balatonfüred – Mezőkövesd összecsapás kedden 18 órakor kezdődik a Balaton-parti városban. Mint ismert, az MKC 21-16-ra győzött az első találkozón, így a Skaliczki tanítványok öt gólos előnyről várhatják a meccset.


A mérkőzés jegyzőkönyve:

B.Braun Gyöngyösi KK – Mezőkövesdi KC 26–29 (16–12)
Gyöngyös, 1000 néző. V: Hargitai G., Markó G.
GYÖNGYÖS: HUDÁK – Tóth Á. 4, Marczinkó 4, Czina, Debreczeni 1, Varsandán M. 5, Simon B. 2. Csere: Tamási (kapus), Nagy B. 4, Sándor Á. 1, Koller, Bakos Gy. 5, Hajdu G., Iváncsik Á., Frey T. Edző: Gulyás István
MEZőKÖVESD: Volarevics – Vasics 2, Grünfelder, Csuzics 2 (1), MOLNÁR F. 3, RADNICS 3, Szepesi. Csere: HOLLÓ B., Liszkai (kapusok), Nakhajenka, PÁLOS 5, LÓKODI 11 (3), Ilics 1, Terenyi 2. Edző: Skaliczki László
Kiállítások: 6, ill. 4 perc
Hétméteresek: 1/0, ill. 5/4

B. K.

Kapcsolódó hírek