Ugrás a tartalomhoz

Átalakul a fürdő (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Látványosan halad a Zsóry Gyógy-és Strandfürdő fejlesztése. Az új élményfürdő-részleg épületének talajmunkálatai mellett a kerítés építése is megkezdődött.

A munkaterület január 22-ei átadása óta pontosan négy hét telt el és ez idő alatt jelentős változások történtek a létesítmény területén. A kivitelező cég szakemberei az uszoda épülete mellett feltárták a közművek nagy részét és megkezdődött a fedett élményfürdő-részleg közművesítésének, ezen belül a szennyvízcsatorna-, valamint a vízellátáshoz szükséges vezetékek lefektetésének előkészítése.
A leglátványosabb munkálatok jelenleg a C épületnél zajlanak, ahol gyakorlatilag befejeződött az épület belső terének bontása.
„A héten megkezdődik a válaszfalak felhúzása, valamint a nyolc vendéglátóegység kialakítása. Ezzel párhuzamosan végzik a C épületnél a kerítés bontását, ahol az új bejárat és az új kerítés alapozása is folyamatban van.”  – emelte ki Vámos Zoltán, a Zsóry Gyógy-és Strandfürdő fürdővezetője.
A szakemberek a kerttervek alapján végzik a faállomány ritkítását és a zöldterület átalakítását. A jövő héten a hullám, valamint a körmedence környezetében megkezdődik az új villamos vezetékek lefektetése és az oszlopok helyének kijelölése. Ezen felül a térburkolat építését is elkezdik a szakemberek a medencék mellett, amely szintén a beruházás egyik látványos eleme lesz.

EGY HÉTRE BEZÁRNAK A fejlesztés keretében teljesen megújul az uszoda épülete is. A napokban eldőlt, hogy a vendégek március 15-éig vehetik igénybe az uszoda szolgáltatásait, ezután kezdődik az épület rekonstrukciója. Fontos információ a látogatók számára, hogy a fürdőben és az üdülőterületen az ÉMÁSZ szakemberei felújítják a villamoshálózatot március közepén, ezért a fürdő március 16-tól egy héten keresztül zárva lesz. A nyitás időpontja: március 22. (vasárnap) 07.30.
A beruházás munkálatai a külső területen is gőzerővel zajlanak. A vendégek biztonsága érdekében egy fontos intézkedést is bevezettek a fürdőben.
”A fakivágás és a térburkolási munkák miatt kijelöltünk egy folyosót a látogatók számára a főbejárattól és az Olajfa úti kaputól egészen az uszodáig, ahol biztonságosan meg tudják közelíteni az épületet. A kivitelező a tervek szerint március 31-éig befejezi ezeket a munkálatokat, így reményeink szerint áprilistól nem lesz szükség a szalagkorlátra.” – hangsúlyozta Vámos Zoltán fürdővezető.

A beruházás „A Zsóry-fürdő komplex fejlesztése, gyógyászati és új élményelemekkel való bővítése” című ÉMOP 2.1.1-es pályázat keretében valósul meg a létesítményben. A Zsóry Gyógy-és Strandfürdő aktuális, vendégeket érintő információiról egyebek mellett a fürdő honlapján, a zsory-furdo.hu oldalon tájékozódhatnak.

B. K.

Kapcsolódó hírek