Ugrás a tartalomhoz

Kiválasztották az ünnepi szónokot (videóval)

Bak Pál, a Szent László Gimnázium és Közgazdasági Szakközépiskola diákja nyerte meg az idei szónokversenyt, így ő mondhatja el ünnepi beszédét az 1848-49-es Forradalom és Szabadságharc tiszteletére rendezett városi megemlékezésen.

Az elmúlt esztendők hagyományához igazodva a város Önkormányzata idén is meghirdette a helyi középiskolások számára a szónokversenyt, amelyet idén március 3-án tartottak meg a Széchenyi István Katolikus Szakképző Iskolában. A megméretésen 10 fiatal vett részt, akik közül 5 tanuló a versenynek otthont adó intézményt, míg 5 fő a Szent László Gimnázium és Közgazdasági Szakközépiskolát képviselte. Az öt tagú zsűri elnöke, dr. Fekete Zoltán, Mezőkövesd polgármestere volt. A szakmai bizottság döntése értelmében a verseny harmadik helyezettje Varga Izolda lett, a második helyen Gonda Milán végzett. Mindketten a Széchenyi István Katolikus Szakképző Iskola tanulói. A legjobb szónoklatért járó első helyet Bak Pál, a Szent László Gimnázium és Közgazdasági Szakközépiskola végzős tanulója érte el. Így ő mondhatja el beszédét az 1848-49-es Forradalom és Szabadságharc tiszteletére megrendezendő városi ünnepségen. A forradalom 167. évfordulójára március 13-án emlékeznek meg településünkön. Az esemény 13 órakor kezdődik az 1848-as emlékműnél, ahol a szónokverseny győztesének beszéde után megkoszorúzzák az emlékművet a forradalom hősei előtt tisztelegve. A program a Közösségi Ház színháztermében folytatódik, ahol az ünnepi köszöntőt követően a Szent László Gimnázium és Közgazdasági Szakközépiskola diákjai Petőfi Sándor Az apostol című művének színpadi változatát mutatják be.
Mezőkövesd Város Önkormányzatának képviselő-testülete és a Szent László Gimnázium és Közgazdasági Szakközépiskola által szervezett megemlékezésre minden mezőkövesdit szeretettel várnak.

M. Zs.

Kapcsolódó hírek