Ugrás a tartalomhoz

A hajrá döntött

Mezőkövesd hírei

Mezőkövesdi KC – Kőnig-Trade Balmazújváros KK 22-23 (10-11)

Második mérkőzését is elveszítette városunk NB I-es felnőtt csapata az alsóház rájátszásban. Kézilabdázóink a szomszédvár Balmazújvárossal szemben maradtak alul hazai környezetben.

Csapatunk a PLER Budapest után ismét egy nehéz helyzetben lévő együttessel, a sereghajtó hajdúsági gárdával találkozott a rájátszás 2. fordulójában március 7-én. Együttesünk az alapszakaszban oda-vissza legyőzte az újvárosiakat, így Vasicsék bizakodva várhatták a mérkőzést.


Fej-fej mellett

Együttesünk kezdett jobban a küzdelmes, kevés gólt hozó találkozón, ugyanis negyedóra elteltével 6-3-ra vezettek Csuzicsék. Kézilabdázóink hosszú ideig őrizték 2-3 gólos előnyüket, azonban a vendégek Vranac átlövésből szerzett találatával 7-7-re kiegyenlítettek a 23. percben. Ezt követően fej-fej mellett haladtak a felek, majd István utolsó percben szerzett góljával a találkozón először a vendégek kerültek előnybe.
Fordulás után az MKC egy 3-0-ás rohammal kezdett, melyre az újvárosiak „visszakézből” kivágtak egy 3-0-át, így a 37. percben 14-13-as hajdúsági előnyt mutatott az eredményjelző. A felek a folytatásban közepes iramban, sok hibával, de rendkívül elszántan küzdöttek a győzelemért. Hol az egyik, hol a másik gárda állt jobban 1-1 „fával”. Az utolsó 5 perc 21-20-as hajdúsági vezetéssel indult és ez a különbség megmaradt a lefújásig, mert az MKC a hajrában két fontos büntetőt is elhibázott, ráadásul az egyiket a mérkőzés legvégén.
Együttesünk a vereség ellenére a 8. helyen áll az alsóházban 17 ponttal, a 22 pontos Gyöngyös mögött.


Egy kupa, egy bajnoki

Kézilabdázóink legközelebb a Cegléd csapatát látják vendégül a bajnokságban. Az összecsapás március 14-én, szombaton 18 órakor kezdődik a Városi Sportcsarnokban.
A Mezőkövesd – Gyöngyös Magyar Kupa elődöntő első mérkőzését március 11-én, szerdán 18 órától játsszák le Mezőkövesden, a Városi Sportcsarnokban. A visszavágót március 17-én, kedden 18 órakor rendezik meg a Mátra-aljai városban.


A mérkőzés jegyzőkönyve:

Mezőkövesdi KC - Kőnig-Trade Balmazújvárosi KK 22-23 (10-11)
Mezőkövesd, 500 néző, vezette: Tomecskó-Hunyadi, Unyatinszki
MKC: Volarevics, Holló, Liszkai (kapusok), Vaics 5 (1), Szepesi 2, Csuzics 1, Terenyi 1, Lókodi 6, Grünfelder 3, Radnics 2, Ilics, Pálos 2, Molnár, Nakhajenka, Csirics. Vezetőedző: Skaliczki László
Balmazújváros: Knezevics, Pajkó (kapusok), Mekaru 1, Temesvári, Dzono 3, Korsós 4, Nagy N., Oláh, Balázs, Dioris, Bali 4, Vranac 7, Hajdu T., Csuruvia 1, Horváth D., István P. 3. Vezetőedző: Füzesi Ferenc
Hetesek: 4/1, ill. 1/1
Kiállítás: 8, ill. 14 perc

B. K.

Kapcsolódó hírek