Ugrás a tartalomhoz

„Időn túli” vereség

Mezőkövesd hírei

Békéscsabai 1912 Előre – Mezőkövesd Zsóry 2-1 (0-0)

Ismét a ráadás okozta városunk NB II-es felnőtt csapatának a vesztét. Együttesünk a Békéscsaba vendégeként lejátszott felsőházi rangadón a 94. percben kapott gól miatt maradt pont nélkül.
(Fotó: 1912elore.hu)

A Merkantil Bank Liga 20. fordulójában fontos találkozó várt Tóth László csapatára március 16-án. A Kórház utcai Stadion felújítása még nem fejeződött be, ezért a felek Gyulán játszották le a soros bajnoki mérkőzésüket. ősszel Mezőkövesden 4-0-ra nyertek labdarúgóink, azonban azóta jelentősen feljavultak a viharsarkiak, ugyanis a legutóbbi 7 mérkőzésükön mindössze egy gólt kaptak.


Küzdelmes találkozó

Az összecsapás jelentős részében elsősorban a küzdelem dominált. A hazaiak nagy akarással, harcosan és elszántan küzdöttek, a mieink nehezen találtak fogást a lila-fehéreken. A pályán kiegyenlített küzdelem zajlott, és igazán komoly lehetőség csak a hazaiak előtt adódott az első játékrészben, azonban Szilágyiék nem tudták gólra váltani a helyzeteket.
Fordulás után sem változott jelentősen a játék képe, jobbára a két 16-os között zajlott a mérkőzés. A játékrész közepén a labda irányába mozduló Bajzátot tüntették el erősen vitatható körülmények között a 16-oson belül, azonban a játékvezető nem ítélt büntetőt. A hazaiak a 70. percben megszerezték a vezetést. Egy jobb oldali szabadrúgáskombináció során Vicziánról feledkeztek meg a védők, aki jó ütemben érkezett az alapvonalról beívelt labdára és közelről a hálóba fejelt. Labdarúgóink a folytatásban átvették az irányítást, de igazán komoly helyzetig csak a 90. percben jutottak. Egy előreívelt labdára a csereként beállt Lukács csapott le, akit a büntetőterületen belül fellöktek a védők. A 11-est Takács a kapu bal oldalába lőtte, így labdarúgóink a ráadásban kiegyenlítettek. Ezzel azonban még nem volt vége a mérkőzésnek. A 93. percben Bajzát hátulról fellökte az előrefutó Bényeit, amiért a játékvezető kiállította a kövesdi csatárt. Egy perccel később egy jobb oldali sarokrúgás után a labda Viczián elé pattant, aki mintegy 10 méterről a kapu jobb oldalába helyezett és megnyerte csapatának a küzdelmes találkozót.


Újabb rangadó

Csapatunk a vereség miatt két helyet visszaesett, így Kulcsárék a 4. pozíciót foglalják el 36 ponttal 20 forduló után. Az élen álló Vasas 40, a Gyirmót 39, míg a bronzérmes Békéscsaba 38 egységgel áll a bajnokságban.
Labdarúgóink legközelebb egy újabb felsőházi rangadót fognak lejátszani. A Mezőkövesd Zsóry – Szolnok összecsapást március 21-én, szombaton 18 órától rendezik meg a Városi Stadionban.


A mérkőzés jegyzőkönyve:

Békéscsaba 1912 Előre – Mezőkövesd Zsóry 2-1 (0-0)
Gyula, 1000 néző. Vezette: Karakó F.
Békéscsaba: Mursits – Bényei, Koszó, Balog Zs., Juhász – Borbély, Bagi – Király (Kertész, 64.p), Balogh M., 88.p), Spitzmüller, Szilágyi (Fehér 87.p) – Viczián. Vezetőedző: Zoran Spisljak.
Mezőkövesd: Kunsági – Sváb, Gengeliczki, Dvorschák, Hegedűs Cs. – Szeles (Baracskai 84.p), Hegedűs D. – Kulcsár K. (Nyilas, 70.p), Takács P., Molnár G. (Lukács 70.p) – Bajzát. Vezetőedző: Tóth László.
Kiállítva: Bajzát Péter (Mezőkövesd Zsóry, 93.p)
Gólok: Viczián 2' (70.p és 94.p), Takács (91.p)

B. K.

Kapcsolódó hírek