Ugrás a tartalomhoz

Bemasíroztak a Final Fourba (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

B.Braun Gyöngyös – Mezőkövesdi KC 24-24 (14-11)

Sporttörténelmi sikert ért el városunk felnőtt csapata a Magyar Kupában. Skaliczki László tanítványai összességében magabiztos teljesítménnyel jutottak be a legjobb négy közé, ahol kézilabdázóink korábban még soha sem szerepeltek.

Csuzicsék kedvező helyzetből várhatták a szomszédvári presztízsmeccs második felvonását, miután 31-24-re nyertek az első mérkőzésen, így 7 gólos előny tudatában készülhettek a gyöngyösi mérkőzésre. Az összecsapás egyáltalán nem ígérkezett könnyűnek, hiszen a Mátra-aljai alakulat a hétvégén 37-21-re kiütötte a PLER Budapestet. Együttesünk is győzelemmel hangolt a kupacsatára, Grünfelderék 33-32-re múlták felül a Ceglédet Mezőkövesden.


Három gólos hátrány

A hazaiak a várakozásoknak megfelelően azonnal nekiestek Csuzicséknak. Csapatunk  2-0 után kiegyenlített, de a 13. percben Varsandán szélről értékesített ziccere után 6-2-re vezettek a gyöngyösiek. Az MKC azonban nem hagyta magát és alig másfél perc alatt háromszor is „beköszöntek”, így Radnic lerohanásból szerzett góljával 6-5-re felzárkóztak. A játékrész második felében is a vendéglátók játszottak pontosabban és őrizgették 2-3 gólos előnyüket. Az utolsó hat percet 11-8-as hazai vezetésnél kezdték meg a felek és ez a különbség meg is maradt a szünetig.


Kövesdi örömünnep

Skaliczki László fordulás után friss embereket küldött a pályára, így kézilabdázóink többek között Csuziccsal és Csiriccsel a fedélzeten folytatták a küzdelmet a továbbjutásért. Az MKC támadásban, illetve védekezésben is fegyelmezetten és összeszedetten játszott, Debreczeniék egyszerűen nem találtak fogást rajtuk. Ennek az lett az eredménye, hogy a hazaiak 10 percig nem találtak a kapuba, miközben Grünfelderék eltüntették a hátrányukat, sőt a 40. minutumban Pálos góljával 15-14-re megfordították az állást. Ezután hosszú ideig felváltva potyogtak a gólok, Gulyás István csapata csak a 48. percben tudta visszavenni a vezetést, de ezután egy-két gólnál nagyobb fórt nem tudtak „felépíteni” a szívósan küzdő és jól játszó Mezőkövesd ellen. Az utolsó 8 perc 21-21-es állásról indult és ekkor már érezni lehetett, hogy a hazaiak nem tudják majd ledolgozni az első meccsen összeszedett tetemes hátrányt. Az MKC határtalan lelkesedésének és csupa szív játékának köszönhetően döntetlent ért el a visszavágón és teljesen megérdemelten jutott a négyesdöntőbe. Együttesünk 55-48-as összesítéssel ejtette ki a Mátra-aljai alakulatot. A lefújás után a csapatot elkísérő közel 200 szurkolóval közösen megkezdődött az önfeledt ünneplés. Az MKC a Salgótarján, az Orosháza, a Balatonfüred és a Gyöngyös legyőzésével harcolta ki fennállásának legnagyobb sikerét és a klub 1993 óta íródó történetében először jutott be a Magyar Kupa négyesdöntőjébe.


A pécsi finálé menetrendje

Skaliczki László csapata az MKB-MVM Veszprém, a MOL-Pick Szeged és az NB I/B-s Vác társaságában játszhat majd Final fourban, melyet április 24-én és 25-én rendeznek meg Pécsen. A találkozók pénteken és szombaton is 15.45-kor és 17.45-kor kezdődnek. Az elődöntő párosításait március 19-én, csütörtökön sorsolják ki a Magyar Kézilabda Szövetségben. Mivel a sorsolás irányított lesz, hazánk két sztárcsapata, a Veszprém és a Szeged csak a döntőben találkozhat egymással, így az biztos, hogy Szepesiék a két BL-ben szereplő gárda egyikét kapják majd ellenfélként.


„Komlói kiruccanás”

Csapatunk a bajnokságban legközelebb Komlón vendégeskedik. A mérkőzés március 21-én, szombaton 17 órakor kezdődik a Baranya megyei városban.


A mérkőzés jegyzőkönyve:

B. Braun Gyöngyös – Mezőkövesdi KC 24-24 (14-11)
Gyöngyös, 900 néző. Vezette: Bacs, Bóna
Gyöngyös: Tamási – Tóth Á. 1, Marczinkó, Bakos 1, Sándor 2, Koller 6 (1), Varsandán M. 9. Csere: Hudák (k), Iváncsik Á. 1 (1), Debreczeni 1, Frey T. 2 (1), Hajdu G., dr. Czina, Nagy B., Simon B. 1, Szalafai. Vezetőedző: Gulyás István.
MKC: Volarevics – Vasics 2, Radnics 3, Trivkovics 2, Grünfelder 1, Lókodi, Szepesi. Csere: Liszkai, Holló B. (kapusok), Ilics 8 (6), Pálos 2, Terenyi, Molnár F. 3, Csirics 3, Csuzics 3, Nakhajenka. Vezetőedző: Skaliczki László.
Hetesek: 7/3, ill. 6/6
Kiállítás: 12, ill. 16 perc

Továbbjutott az MKC 55-48-as összesítéssel

B. K.

Kapcsolódó hírek