Ugrás a tartalomhoz

24 órás cirkusz (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

24 órán keresztül vetélkedett több mint 250 fiatal március 21-22-én a Városi Sportcsarnokban. A program központi témája a cirkusz volt.

A versenyt dr. Fekete Zoltán, Mezőkövesd polgármestere nyitotta meg március 21-én 10 órakor. Mezőkövesd Város Önkormányzata és a Mezőkövesdi KÖZKINCS-TÁR Nonprofit Kft. a TÁMOP- őrizzük meg Matyóföld kincseit! című nyertes pályázata keretében szervezte meg a két napos, középiskolásoknak szóló programot.
A vetélkedőre Gyöngyösről, Ózdról, Egerből és a mezőkövesdi középfokú oktatási intézményekből érkeztek csapatok. A hat csoportnak a 24 óra alatt számos feladatot kellett megoldaniuk. A fiatalok például varieté vacsorával vendégelték meg a zsűrit, járművet építettek, bűvészshow-t mutattak be, kígyót bűvöltek, slágereket adtak elő versként, de megírták saját újságukat, a társulatuk 10 parancsolatát, vagy épp bemutatták, hogyan fog kinézni a jövő cirkusza. Volt erőnléti, kidobós és más sport és ügyességi verseny is. Emellett külső helyszíneken is összemérték tudásukat. Így külön erőpróba várta őket a mezőkövesdi tűzoltóságnál, a Matyó Múzeumban, a Városi Galériában, a Mezőgazdasági Gépmúzeumban, valamint feladatsorral mérte fel a fiatalok tudását a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság, valamint Bajzát László, a Kövesdi Vasember is.
A produkciókat, az elkészült feladatokat egy többtagú zsűri értékelte. A szerzett pontok alapján a verseny győztese az egri és mezőkövesdi fiatalokból álló Telitalálat csapata lett. A jelképes dobogó második fokára a gyöngyösi, Van Másik! csapata állhatott fel. A harmadik helyet a mezőkövesdi Szent László Gimnázium és Közgazdasági Szakközépiskola csapata, a Freakshow érte el.

M. Zs.

Kapcsolódó hírek