Ugrás a tartalomhoz

Bővülő közfoglalkoztatás (videóval)

Százharmincöt köz-foglalkoztatott vesz részt jelenleg a Start munkaprogramban Mezőkövesden.

A közmunkaprogram ebben az évben is több területet érint városunkban. A Táncsics Mihály úton zajlik, illetve folytatódik a csapadékvízelvezető-rendszer rekonstrukciója, melynek keretében az árok tisztítása mellett betonozást és burkolást végeznek a résztvevők. A kellemes tavaszi időjárásnak köszönhetően a mezőgazdasági munkálatok is megkezdődtek a Bogácsi úton. A talaj előkészítésével párhuzamosan vöröshagymát ültetnek a területen. A növények mennyiségét az Élelmezési Központtal egyeztetve választották ki, így a megtermelt zöldségeket 100%-ban fel fogják majd használni a konyhán.

BETONELEMGYÁRTÁS A város központjában található önkormányzati telken egy betonelemgyártó üzemet létesítenek. Jelenleg a terület lezárása, a kerítés kiépítése zajlik. A gyártáshoz szükséges gépek beszerzése folyamatban van, így a tervek szerint a tavasz folyamán megkezdődhet egyebek mellett a járdalapok, valamint csapadékvíz-elvezető elemek készítése.

TÉRKő ÉS VIRÁGOK Szintén a közmunkaprogramnak köszönhetően a Zsóry Gyógy- és Strandfürdő Olajfa út felőli hátsó bejáratánál térkövezési munkálatok zajlanak. A program résztvevői jelenleg a bejáratot az uszoda épületével összekötő szakasz építésén dolgoznak.
A Zsóry Gyógy- és Strandfürdő szomszédságában található virágkertészetben felállítottak egy újabb fóliasátrat, így a fűtött melegház mellett immár három sátorban nevelik a virág és gyógynövény palántákat. A tervek szerint idén további két sátorral bővül majd a kertészet. Az itt nevelt virágok várhatóan májustól fogják díszíteni városunk közterületeit.
A közmunkaprogramban résztvevők létszáma áprilistól jelentősen emelkedni fog.

B. K.

Kapcsolódó hírek