Ugrás a tartalomhoz

„Pontosan” debütált az új edző

Mezőkövesd hírei

Szigetszentmiklósi TK-Erima – Mezőkövesd Zsóry 1-1 (1-1)

Döntetlent ért el városunk NB II-es felnőtt csapata a bajnokság hétvégi játéknapján. Labdarúgóink a középmezőnyben állomásozó Szigetszentmiklós vendégeként szereztek egy pontot.

A Merkantil Bank Liga 21. fordulójában a 9. helyen álló Pest megyei gárda fogadta az edzőváltáson átesett csapatunkat március 28-án. A hazaiak mindössze néhány nappal „előzték meg” a Mezőkövesdet a szakmai stáb átalakításában. A hazaiaknál Horváth Ferenc személyében egy régi-új tréner foglalt helyet a kispadon, míg együttesünket Lucsánszky Tamás személyében egy rutinos, korábban a Nyíregyházát élvonalba juttató szakember vezette. Segítője, Varga Attila szintén Szigetszentmiklóson debütált csapatunk mellett. Mindkét gárda vereséget szenvedett az előző fordulóban. A Szigetszentmiklós 4-0-ra kapott ki Sopronban, míg Kulcsárék 3-2-es vereséget szenvedtek Szolnokon.


Gyors gólváltás

Az egymás elleni összecsapást labdarúgóink kezdték jobban és alig 10 perc elteltével sikerült megszerezni a vezetést. Egy formás akció végén Máté kapott jó átadást. A gólerős támadó 2-3 szép csellel tisztára játszotta magát, majd mintegy 20 méterről a kapu bal oldalába bombázott. Az előny azonban nem tartott sokáig. A hazaiak a 17. percben szögletet harcoltak ki és Kollega bal odali pontrúgása után a rövid saroknál jó ütemben berobbanó Hevesi-Tóth bólintott a hálóba. Egy perccel később Domokos távoli kísérletét hatástalanította szép mozdulattal Kunsági. A jó iramú és küzdelmes mérkőzés 27. percében együttesünk került közel a gólszerzéshez, de Máté kellemetlen pattogós lövését Horváth nagy bravúrral kiütötte a gólvonal elől. A 33. minutumban Weitner kiugratása után Szabó tüzelt kapura, Kunsági azonban kivédte a támadó próbálkozását.


Kevés helyzet

Fordulás után is nagy iram, de sok technikai hiba jellemezte a játékot, így az első lehetőségre egészen a 60. percig kellett várni. Ekkor egy remek kövesdi szabadrúgást követően Máté emelt kapura, viszont a labda a lécről az alapvonalon túlra perdült. Tíz perccel később Horváth Ferenc alakulata Kollega sarokrúgása, majd nem sokkal később a középpályás beadása után is helyzetbe került, azonban csapatunk hátsó alakzata mindkétszer eredményesen avatkozott közbe. A felek a folytatásban is becsülettel küzdöttek, azonban a kapuk csak ritkán forogtak veszélyben. Öt perccel a találkozó vége előtt Máté szabadrúgása okozott veszélyt, a sorfalon irányt változtató labda elkerülte a kaput. A sarokrúgás után Nyilas távoli bombája zúgott el centikkel a szigetszentmiklósiak ketrece mellett. Az összecsapás utolsó lehetősége egy hazai szabadrúgást követően alakult ki az utolsó percben, de a beívelésre jó ütemben kimozduló Kunsági lehúzta a labdát Hevesi-Tóth elől.
Labdarúgóink a pontszerzésnek köszönhetően megőrizték 4. helyüket a tabellán. A bajnokságot a Vasas vezeti 41 ponttal, a szintén 41 pontos Gyirmót előtt, míg a Békéscsaba 39 egységgel áll a tabella 3. pozíciójában. A forduló legizgalmasabbnak ígérkező mérkőzését, a Békéscsaba-Vasas felsőházi rangadót május 31-én, 18 órától rendezik meg.


A Szeged érkezik

Hegedűsék legközelebb a 6. helyen álló Szeged 2011-Grosics Akadémia gárdáját látják vendégül Mezőkövesden. A találkozó április 4-én, szombaton 18 órakor kezdődik a Városi Stadionban.


A mérkőzés jegyzőkönyve:

Szigetszentmiklósi TK-Erima – Mezőkövesd Zsóry 1-1 (1-1)
Szigetszentmiklós, 300 néző. Vezette: Solymosi (Bozó, Varga II.)

SzTK: Horváth L. – Puskás G., Tóth F., Hevesi-Tóth, Pollák – Barna, Kállai, Domokos – Weitner (Sipos B., 66.p), Szabó B. (Fekete Á., 77.p; Mészáros L., 89.p), Kollega. Vezetőedző: Horváth Ferenc
Mezőkövesd: Kunsági – Tajthy, Dvorschák, Szeles, Sváb – Takács P., Nyilas E. – Molnár G. (Baracskai, 58.p), Kulcsár K. (Engel, 78.p), Balajti – Máté J. Vezetőedző: Lucsánszky Tamás
Gólok: Hevesi-Tóth (18.p), illetve Máté J. (11.p)

B. K.

Kapcsolódó hírek