Ugrás a tartalomhoz

Nevünket vízre írták (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Nevünket vízre írták címmel jelent meg Pázmándy László és Varga Rudolf közös verseskötete. Az új könyvet április 8-án délután mutatták be a Városi Könyvtárban.

A Mezőkövesdi KÖZKINCS-TÁR Nonprofit Kft. Városi Könyvtára által szervezett rendezvényen elsőként Tóth Viktor és Takács Norbert, a MASZK Egyesület tagjainak tolmácsolásában a két költő több művét hallgathatta meg a közönség. A verses ráhangolódás után Hajdu Imre, a kötet szerkesztője kötetlen formában beszélgetett a két szerzővel, Pázmándy Lászlóval és Varga Rudolffal. A könyvben fele-fele arányban olvashatjuk a mezőkövesdi és a budapesti szerzők műveit, amelyek a két költő válogatott munkáit, úgy is mondhatnánk, best of verseit tartalmazza. A költemények témáját tekintve vegyesnek mondható, hiszen verseket olvashatunk például a szerelemről, a természetről, a politikáról, az életről, vagy a halálról.
A budapesti származású Varga Rudolf ösztönzésére döntöttek a kötet kiadásáról, amely a Nevünket vízre írták címet kapta Pázmándy László azonos című verse után. Ahogy Varga Rudolf fogalmazott, a könyv címe az eredeti vers mondanivalóját, az elmúlást, az élet természetes körforgását tükrözi, illetve kifejezi azt is, hogy ők mint költők sem hagynak örökké nyomot az irodalomban, a világban, egy idő után eltűnnek a palettáról, mintha a víz mosná el őket, a nevüket.

M. Zs.

Kapcsolódó hírek