Ugrás a tartalomhoz

Pontos kirándulás

Mezőkövesd hírei

Soroksár SC – Mezőkövesd Zsóry 1-1 (1-0)

Döntetlent játszott városunk NB II-es felnőtt csapata a pontvadászatban. Együttesünk Bajzát találatával szerzett pontot Soroksáron.

A Merkantil Bank Liga 23. játéknapján a tavasszal még nyeretlen, 11. helyen tanyázó fővárosi gárdához látogattak Kunságiék április 10-én. A kieséstől fenyegetett hazaiak négy vesztes meccsel a hátuk mögött várták az összecsapást, ellenben csapatunk kedvező előjelekkel készülhetett a mérkőzésre. Mátéék az előző fordulóban 2-0-ra legyőzték a Szegedet Mezőkövesden, ráadásul az eltiltását letöltő Bajzát, Gengeliczki és Dvorschák is Lucsánszky Tamás rendelkezésére állt a hétvégén. A két csapat őszi találkozóján Baracskai 89. percben lőtt góljával 1-0-ás kövesdi győzelem született.


Hazai gól

A mérkőzés ritka jelenettel kezdődött, ugyanis Németh Ádám, az összecsapás kijelölt bírója a bemelegítés közben meghúzódott, ezért a tartalék játékvezető, Böcskei Balázs sípszava indította 90 percet.  A találkozó első 45 perce zömében kövesdi fölényben telt, ugyanakkor mindkét csapat előtt adódott ígéretes helyzet a gólszerzésre. Az első percekben csapatunk játszott aktívabban, de az első nagy lehetőséget a hazaiak alakították ki. A 8. minutumban egy nagy kavarodás végén Simita tüzelt kapura mintegy 12 méterről, lövését Kunsági nagy bravúrral szögletre ütötte. Két perccel később Lovrencsics középre tett labdáját a védők szorításában Pál bombázta közelről a kapu fölé. Együttesünk első komolyabb lehetőségét a 18. percben jegyezhettük fel, ekkor Kulcsár beadását követően Bajzát csúsztatatta meg fejjel a játékszert, Holczer magabiztosan védett. A 24. percben egy szép soroksári akció végén Pál passzolt Sándorhoz, aki 13 méterről higgadtan a kapu bal oldalába helyezett, ezzel a Soroksár előnybe került. A gól után lényegében egészen a játékrész végéig csapatunk játszott mezőnyfölényben, de a fővárosi gárda masszívan védekezett, ezért Balajtiék nem tudtak komolyabb helyzetet kialakítani. A hazaiak viszont kis híján megduplázták az előnyüket a 38. percben, miután Huszák ívelt kapura távolról azonban kísérlete kevéssel elkerülte a kövesdi ketrecet.


Az egyenlítés összejött


Együttesünk fordulás után még magasabb fokozatba kapcsolt és 10 perccel a játékrész megkezdését követően kétszer is közel járt az egyenlítéshez. Az 54. minutumban az aktívan játszó Bajzát elől mentett az utolsó pillanatban, a kapuból jó ütemben kivetődő Holczer, míg Medgyes ismétlése nem jutott el a kapuig. Egy perccel később Bajzát elegáns labdaátvétel után kapásból vette célba a pestiek hálóját, próbálkozása a keresztléc fölött hagyta el a játékteret. Egy órányi játékot követően kijött a szorításból Lisztes Krisztián csapata és a 62. percben Sándor ígéretes távoli kísérlete pattant szögletre a védőkről. Csapatunk a folytatásban is nagy erőket mozgósított az egyenlítésért, amely végül a 74. percben összejött; egy remek kiugratást követően Bajzát vette át a labdát és 8 méterről elegánsan a hálóba lőtt. Labdarúgóink 10 perccel később a győztes gólt is megszerezhették volna, azonban Bajzát 10 méteres kísérletét Holczer lábbal hárította. A három pont sorsát a hazaiak is eldönthették volna, viszont Gohér 25 méteres bombáját Kunsági a bal kapufa mellől látványos mozdulattal ütötte ki, így a találkozó döntetlennel zárult.
Csapatunk továbbra is a 4. helyen áll a tabellán 41 ponttal. A bajnokságot a Vasas vezeti 47 egységgel, a 45 pontos Gyirmót és 44 pontos Békéscsaba előtt.


A Cegléd ellen javíthatnak

Hegedűsék legközelebb a 13. helyezett Ceglédet látják vendégül Mezőkövesden. A bajnoki összecsapás április 18-án, szombaton 19 órakor kezdődik majd a Városi Stadionban.


A mérkőzés jegyzőkönyve:
Soroksár SC - Mezőkövesd Zsóry 1-1 (1-0)
Soroksár, 250 néző, vezette: Böcskei (Bozó, Kelemen)
Soroksár SC: Holczer – Simita (Szenes B. 61.p), Pandur, Farkas A., Gohér – Lannert (Balaskó, 76.p), Huszák T. – Vass Zs., Pál A., Sándor I. (Hodgyai, 82.p) – Lovrencsics B. Vezetőedző: Lisztes Krisztián
Mezőkövesd Zsóry FC: Kunsági – Hegedűs Cs., Nánási, Szeles, Sváb – Nyilas (Tajthy, 77.p), Takács P. – Medgyes (Máté, 84.p), Kulcsár K. (Molnár G., 71.p), Balajti – Bajzát. Vezetőedző: Lucsánszky Tamás
Gólszerzők: Sándor (24. perc), ill. Bajzát (74. perc)

B. K.

Kapcsolódó hírek