Ugrás a tartalomhoz

Három a kövesdi igazság (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Bravúrosan szerepeltek a mezőkövesdi sportolók az Utánpótláskorú Ökölvívók Országos Seregszemléjén, korábbi nevén az Ökölvívó Utánpótlás Olimpián. Az országos versenyen három kövesdi bokszoló is aranyérmet szerzett.

A Győrben megrendezett négynapos megméretésen rekordlétszámú szervezet és bokszoló vett részt április 1-je és 4-e között. Ez azt jelenti, hogy összesen 51 egyesület 310 sportolója indult el a megméretésen. A Mezőkövesd Zsóry SE ökölvívó szakosztályának sportolói közül hárman voltak érdekeltek, akik kivétel nélkül minden mérkőzésüket megnyerték a rangos viadalon!
A 14 esztendős Pusomai Árpád a serdülők 54 kg-os súlycsoportjának versengésében vett részt. „Mind a négy nap ringbe szálltam a versenyen. Az első két mérkőzést döntő fölénnyel nyertem meg, míg a másik két találkozón pontozással sikerült győznöm. A legnehezebb dolgom a döntőben volt, de szerencsére felül tudtam kerekedni az ellenfelemen” – emlékezett vissza Pusomai Árpád, aki a döntőben a tatabányai Szilágyi Jánost győzte le.
Balogh Dezső a serdülők között 59 kg-ban indult. „Négy ellenfelem volt a megméretésen, az első nap egyhangú pontozással, a második nap technikai K.O.-val, míg az elődöntőben szintén egyhangú pontozással nyertem. A döntőben egy nagyon jó bokszolóval találkoztam, és nagy közdelemben sikerült diadalmaskodnom.” – emelte ki Balogh Dezső. A kövesdi tehetség a kecskeméti Orbán Adrián ellen, egy értékes sikerrel tette fel a koronát az egész hétvégi teljesítményére.
Mizser Marcell a juniorok 80 kg-os mezőnyében állt rajthoz.
„Összesen négyen szerepeltünk a súlycsoportban. Az elődöntőben egy soproni versenyzővel bokszoltam, akit a második menetben leléptettek, miután a bíró kétszer is rászámolt. A döntőben egy kecskeméti sportolóval kellett megküzdenem és 3-0-ás pontozással sikerült legyőznöm” – mondta Mizser Marcell.
Marcell a döntőben a kecskeméti Fehér Koppányt győzte le egyhangú pontozással, így ő is makulátlan mérleggel zárta a versenyt.

A versenyzők felkészítését Tóth József, Balogh Róbert és Barna Tibor közösen végezte. A bokszolókat Barna Tibor kísérte el Győrbe, de a szakosztály történetének egyik legnagyobb sikerét Tóth József kommentálta.
„Korábban sok nagy sikert elértünk már, de olyanra még nem volt példa, hogy három bokszolónk is aranyérmet szerezzen egy országos versenyen. Az elmúlt napokban sokan gratuláltak, természetesen nagyon jól esik és nagyon boldog vagyok” – hangsúlyozta a szakember.


Válogatott meghívók

A győztesek az aranyérem megszerzésén túl meghívott kaptak a korosztályos válogatottba. Pusomai Árpád és Balogh Dezső jó szereplés esetén a törökországi Európa Bajnokságon, míg Mizser Marcell az Oroszországban sorra kerülő világbajnokságon teheti le névjegyét. Abban az esetben, ha a kövesdi öklözők eredményesen szerepelnek a válogató versenyeken és meggyőzik kiváló kvalitásaikról a szakmai stábot, akkor részt vehetnek majd a nívós nemzetközi megméretéseken.

B. K.

Kapcsolódó hírek