Ugrás a tartalomhoz

Út- és járdakarbantartás idén is (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Bruttó 15 millió forintot költ idén út- és járdakarbantartásra az önkormányzat. A munkát a tervek szerint jövő héten kezdik el.

Mezőkövesd Város Önkormányzata minden évben, így 2015-re is külön forrást különített el az éves költségvetésből út- és járdafelújításra. A testület korábbi ülésén kiválasztották a munkát végző kivitelező céget is, amelynek a szerződését a napokban írják alá.
„A munkát a tervek szerint jövő héten kezdik el és az első ütemben a Szomolyai és az Egri út közötti városrészben dolgoznak majd, és ütemezve folytatják a karbantartást az egész településen” – mondta el Vigh Henrik, Városüzemeltetési és városfejlesztési Iroda vezetője.
Az elmúlt esztendőben számos útfelújítás zajlott városunkban, útjaink többsége új aszfaltot kapott. Az önkormányzat ebben az évben is tervezett útrekonstrukciót.
„A Mindszenty József utca Kavicsos út és a vasút közötti szakasza a rossz állapota miatt folyamatosan hibák keletkeznek, ebből adódóan a karbantartás már nem elegendő, ezért a városvezetés bruttó 10 millió forintot költ ennek az útszakasznak a teljes felújítására” – tette hozzá az irodavezető.
Az út és járda karbantartási munkák az év során ütemezve, városrészenként zajlanak majd településünkön. A Mindszenty utca említett szakaszát pedig előreláthatólag a nyár során újítják fel.

M. Zs.

Kapcsolódó hírek