Ugrás a tartalomhoz

Tájékoztató

Mezőkövesd hírei

FIGYELEM! A közfoglalkoztatási jogviszony keretében megszerzett jövedelemre tekintettel is fennáll a személyijövedelemadó-bevallás benyújtására irányuló kötelezettség.

Amennyiben Önt 2014-ben közfoglalkoztatási jogviszony keretében foglalkoztatták, akkor 2015. május 20-ig még akkor is személyijövedelemadó-bevallást kell benyújtania, ha egyébként az adóév (2014. év) folyamán más adó- és bevallásköteles jövedelmet nem szerzett.

Az ilyen jogcímen megszerzett jövedelmet az arról kiállított igazolás alapján a 1453-as jelű bevallás 1. sorában kell feltüntetnie.

A személyijövedelemadó-bevallására szolgáló 1453-as jelű nyomtatvány a NAV bármely ügyfélszolgálatánál beszerezhető, illetve annak honlapjáról (www.nav.gov.hu) letölthető és az internetes program segítségével is kitölthető. A bevallását benyújthatja papíralapon, illetve amennyiben ügyfélkapu hozzáféréssel rendelkezik, akkor akár elektronikus úton is. Ha a bevallását papíralapon kívánja benyújtani, akkor azt ajánlott küldeményként az állandó lakóhelye szerint illetékes megyei adóigazgatósághoz kell postai úton megküldenie vagy az ügyfélszolgálaton személyesen átadnia.
Amennyiben a bevallás kitöltésével vagy a fentiekkel kapcsolatban további kérdése van, tárcsázza a 06/40-42-42-42-es kék számot, ahol kollégáink hétfőtől csütörtökig 8.30-16.00 óráig, pénteken pedig 8.30-13.30-ig készséggel állnak a rendelkezésére.

Nemzeti Adó- és Vámhivatal
Észak-magyarországi Regionális Adó Főigazgatósága

Kapcsolódó hírek