Ugrás a tartalomhoz

Egyre szebb a fürdő (videóval)

Mezőkövesd hírei

Látványosan fejlődik a Zsóry Gyógy- és Strandfürdő, a létesítményben zajló rekonstrukciónak köszönhetően. A C épület átalakítása és az élménymedence-részleg építése is jó ütemben zajlik.

A kivitelező cég szakemberei elsősorban a C épületre és közvetlen környezetére, valamint az új élménymedence-részleg kialakítására helyezték a fő hangsúlyt az elmúlt időszakban. Emellett a térkövezési munkálatok is jól haladnak.
„A strandszezon nyitásáig van még feladat a térkő burkolással, de összességében jól halad. Elkészült az Olajfa úti bejárat és az uszoda közötti, valamint a főbejáratot az uszodával összekötő járdafelület, továbbá a körmedence körül is befejeződött a burkolat építése. Egyedül a 10-es szervízkapu és a gyermekmedence közötti szakaszon kell térkövezni, ez a közeljövőben szintén megvalósul”  – mondta Vámos Zoltán, a Zsóry Gyógy- és Strandfürdő fürdővezetője.
Az uszoda épületének bontása folyamatosan zajlik, emiatt a játszótér területét is lezárták. A belső térben pedig már lefektették az új víz-, és szennyvíz-elvezetőrendszer főnyomócsöveit.

BURKOLJÁK AZ UDVART A C épületben a vendéglátóegységek belső terének kialakítása zajlik, ugyanakkor a nyílászárókat gyakorlatilag kivétel nélkül beépítették. Itt a leglátványosabban a kiszolgálóegységek kerthelyiségének burkolását végzik a szakemberek. Az Olajfa út felől a kerítés és a beléptetőkapu építése is folyamatban van. Az új kerítés és az út közötti szakaszon parkolóhelyeket fognak kialakítani. Ez a tervek szerint június végére készül el teljesen, azt követően vehetik majd birokba a vendégek, ezért az említett útszakasz a korábbinál biztonságosabb lesz.
A napokban felvonultak a sportpályák kivitelezői is, így elkezdődik a röplabda és labdarúgó játékterek építése.
„Szeretnénk ismételten felhívni a fürdőzők figyelmét arra, hogy a későbbiekben is fog munkavégzés zajlani a belső területen, ezért továbbra is a szalaggal jelölt útvonalon közlekedjenek. Ezzel kapcsolatban a kooperációs értekezleten a zöldterület füvesítésének és a tereprendezés fennmaradó részének átütemezését kértük a szezon utánra, hogy ezzel se zavarjuk a látogatókat. Erről jelenleg még folynak a tárgyalások, meglátjuk, mi az, amit a kivitelező el tud halasztani” – emelte ki Vámos Zoltán fürdővezető.

HÁROM TÉTEL A kerttervben szereplő tételek közül egyébként az újrafüvesítés mellett az uszoda szomszédságában lévő zöldterületen egy locsolórendszer kiépítése, valamint a fürdő közvilágítási hálózatának felújítása, ezen belül a kandeláberek cseréje maradt hátra. Az üzemeltetők célja az, hogy a beruházásban nem érintett zöldterületeket megőrizzék és a vendégek rendelkezésre bocsássák a nyári időszakban. Ezzel kapcsolatban azt kérték a kivitelezőtől, hogy a zöld területeken zajló munkálatokat a lehető leggyorsabban fejezzék be.
A beruházás „A Zsóry-fürdő komplex fejlesztése, gyógyászati és új élményelemekkel való bővítése” című ÉMOP 2.1.1-es pályázat keretében valósul meg a létesítményben.

B. K.

Kapcsolódó hírek