Ugrás a tartalomhoz

Programkavalkád a Zsóryban (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Színes programokkal találkozhattak a Zsóry Gyógy – és Strandfürdő vendégei május 1-jén. A majális sztárvendégeként Csepregi Éva lépett színpadra.

A rendezvény délelőtt a Civil forgataggal kezdődött az uszoda mellett található zöldterületen. A 9. alkalommal lebonyolított esemény keretében a hagyományokhoz híven a mezőkövesdi civil szervezetek mutatkoztak be a sátrakban, valamint a színpadon 10-től egészen 14 óráig.


Egészség, játék és tanácsadás

A látogatókat egyebek mellett gyógytea kóstolással, különböző egészségügyi mérésekkel és tanácsadással, továbbá kertészeti tanácsokkal, valamint más hasznos ismeretekkel várták. A szervezetek természetesen a gyerekek számára is kínáltak programokat. A kisebbeknek kézműves-foglalkozások mellett játszóházzal kedveskedtek, ahol kedvükre válogathattak a különböző ügyességi és társasjáték közül.
A színpadon szórakoztató és kulturális produkciókat nézhettek a fürdőzők. A teljesség  igénye nélkül a Matyó Nagymama Klub, Mezőkövesd Város Fúvószenekara és a Twister Mazsorettcsoport mellett a Mezőkövesdi Színészeti Egyesület, a MASZK Egyesület, a Szent László Kórus, valamint a Matyó Néptáncegyüttes tagjainak műsora színesítette a programot. Ezen felül görög táncot, énekes előadásokat, valamint humoros jeleneteket láthattak a fürdőzők.
A majális elmaradhatatlan részét képezi a szabadtéri főzés is, melynek keretében a csapatok döntő része ízletes gulyáslevest készített.


Felhőtlen szórakozás, örökzöld slágerek

A civil szervezetek fellépése után 14 órától a Pom-Pom Família zenés gyermekműsorát tekinthették meg az érdeklődők. Az előadók a közönség apraját és nagyját is bevonták a vidám énekes-zenés produkcióba, így a nézők egy csapásra főszereplőkké léphettek elő.
A gyermekműsort a Sógorok közel egy órás produkciója követte. A mulatós nóták szerelmesei együtt énekelték az ismert lagzis slágereket a népszerű duóval, miközben vígan rophatták a táncot a színpad előtt, vagy éppen a medencében.

A nap sztárvendége Csepregi Éva volt, akinek a fellépésére több százan gyűltek össze a színpad körül. Az ismert énekesnő, a mind a mai napig nagy népszerűségnek örvendő Neoton Família nagy slágereiből adott át egy csokorra valót a félórás műsorban. Olyan örökzöld slágerek csendültek fel, mint a Monte Carlo, a 220 felett, vagy az Egy kis nyugalmat című dal. A hűvös, csepergősre fordult idő ellenére a legnagyobb sikert a Nyár van című dal aratta, amelyet kicsik és nagyok együtt énekeltek és táncoltak végig Csepregi Évával.

B. K.

Kapcsolódó hírek