Ugrás a tartalomhoz

Egyre népszerűbb a kormányablak

Mezőkövesd hírei

Folyamatosan nő a január 29-én megnyílt integrált ügyfélszolgálat forgalma, a heti statisztikák alapján – tudtuk meg Kerékgyártó László hivatalvezetőtől.

Az állampolgárok az okmányirodai ügyek mellett egyre több szociális és családtámogatási kérelemmel keresik meg az ügyintézőket, akik nem csak a szükséges tájékoztatást adják meg, de a kérelmező helyett a papírokat is továbbítják a döntésre jogosult hatósághoz. A Mezőkövesdi Járási Hivatal tájékoztatása szerint a családtámogatások (pl.: GYES, GYED, családi pótlék), nyugdíjügyek, az egészségügyi ellátáshoz kapcsolódó útiköltség igénylés mellett, a személyigazolvány, vezetői engedély, útlevél, TAJ kártya és EU TAJ kártya ügyintézés iránt a legnagyobb a kereslet. „A Kormány célja, hogy az ország minden járásában működjön kormányablak, ahol az állampolgárok lakóhelyükhöz közel, felesleges utazgatás nélkül, gyorsan és kényelmesen intézhetik államigazgatási ügyeiket” – hangsúlyozta Kerékgyártó László.
A kormányablak a Járási Hivatal Földhivatali Osztálya (korábbi nevén: Földhivatal) épületének földszintjén, hétfőn 7-től 17 óráig, keddtől péntekig pedig 8 és 18 óra között áll az ügyfelek rendelkezésére.

Ú. S.

Kapcsolódó hírek